info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Testovanie a kontrola. Ručíme za overenú kvalitu každého výrobku


Za 30 rokov existencie TESCOMY sa naše výrobky stali ikonickými nielen u nás, ale aj v zahraničí. Veľkú zásluhu na tom nesie prvotriedna kvalita produktov. Tú môžeme zaručiť vďaka každodennému testovaniu výrobkov, ktoré následne smerujú do vašej kuchyne a domácnosti. Naši kolegovia z oddelenia Riadenia kvality ručia za to, že sa k vám vždy dostane výrobok preverenej kvality. Kým sa tak stane, predchádza tomu dlhý a precízny proces testovania výrobku.
 
Testovanie kvality TESCOMA


Podrobná kontrola každej výrobnej šarže

Kontrola kvality výrobkov sa riadi podľa legislatívnych predpisov a noriem platných pre všetky európske krajiny. Dôležitým prvkom v tomto procese je systém podrobnej kontroly produktov spočívajúci v testovaní náhodne vybraných výrobkov z každej výrobnej šarže. Tento proces má na starosti pracovisko vstupnej kontroly výrobkov.
 
Trhací stroj - testovanie Tescoma


Hygienická nezávadnosť aj trhací stroj

Dlhodobo spolupracujeme s akreditovaným skúšobným laboratóriom – Inštitútom pre testovanie a certifikáciu (ITC) v Zlíne. Výrobky sa následne podrobujú materiálovým testom a skúškam hygienickej nezávadnosti. Nechýba tu ani fyzikálne laboratórium zaisťujúce skúšky mechanickej odolnosti a trvanlivosti výrobkov. Využitie tu nájde skúšobné zariadenie ako je napríklad trhací stroj. Neoddeliteľnou súčasťou je aj experimentálna kuchyňa, v ktorej prebieha overovanie produktov za podmienok reálneho použitia spotrebiteľom. Skúsený kuchársky tím kontroluje správnosť údajov na obaloch výrobkov, ale aj v návodoch a receptoch.
 
Testovanie zdravotnej neškodnosti Tescoma


Testovanie odolnosti voči korózii

V skúšobných laboratóriach sa u nás môžete stretnúť s testovaním materiálov, ako je nerezová oceľ, plast, silikónová guma, drevo, porcelán aj sklo. Pre každý z nich existujú špecifické podmienky testovania vzhľadom k ich vlastnosti. Pri nerezových výrobkoch sa napríklad vykonáva testovanie odolnosti proti korózii alebo testovanie v skúšobnej umývačke riadu. Veľmi špecifickou technikou je senzorická analýza. Na jej vykonanie stačia naše základné zmysly – chuť, čuch a zrak. Odborná komisia posudzovateľov nezávisle na sebe vyhodnotí, či potravina nebola ovplyvnená materiálom výrobku, s ktorým prišla do styku.

Testovanie odolnosti voči korózii Tescoma


Patentovaná NANOtechnológia ošetrenia plastov

Od roku 2017 sa môžeme pochváliť patentovanou výrobnou technológiou ošetrenia povrchu plastových výrobkov pomocou nanoCARE™ procesu. Produkty vyrobené pomocou tejto nanotechnológie je možné ľahko umyť obyčajným opláchnutím bez použitia saponátov, nevstrebávajú pachy, sú antibakteriálne a nezafarbujú sa.

Všetky estetické a výrobné kritéria, zdravotná nezávadnosť, bezpečnosť a správna funkcia sú pri hodnotení kvality kľúčové. Výsledkom testovania sú originálne, hodnotné a dokonale funkčné výrobky pre každého.