Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
V druhom kole relácie sa súťažiaci museli popasovať v osobnej výzve s cheesecake-kami. Pozrite si kreatívne recepty všetkých súťažiacich.
Alenkin Browncheese
Ingrediencie
Korpus - sušienky
- 170 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 260 g hladká múka
- 80 g maslo na vytvorenie sušienkového základu
Tmavá časť
- 200 g čokoláda na varenie
- 100 g kryštálový cukor
- 125 g maslo
- 2 ks celé vajce
- 1 PL holandské kakao
- 3 PL hladká múka
Svetlá časť
- 200 g biela čokoláda
- 500 g mascarpone
- 250 g kyslá smotana
- 2 ks žĺtok
Malinové coulis
- 2 hrnčeky mrazene maliny
- 3/4 hrnčeka trstinový cukor
Na ozdobenie
Postup
- Korpus – všetky suroviny zmiešame, urobíme cesto, ktoré je potrebné nechať odležať v chladničke aspoň 30 minút
- Potom cesto rozvaľkáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 20 minút – do zlatista
- Vychladnutý korpus rozdrvíme alebo pomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom
- Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj asi 1 cm okraj
- Browncheese – čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli
- Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku
- Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky
- Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu
- Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu
- Malinové coulis – maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.
- Na vrch dáme 3 lyžice malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená)
- Browncheese pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý
- Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť
- Na ozdobenie použijeme 250 g mascarpone vymiešané s malinovým coulis a maliny a černice
- Browncheese podávame preliaty malinovým coulis
Bein cheesecake s Ruby čokoládou
Ingrediencie
Cesto
- 150 g hladkej múky
- 150 g mletých mandlí (mandľovej múky)
- 140 g kryštálového cukru
- 150 g zmäknutého masla
- 20 g mandľových lupienkov
Malinové coulis
- 20 g masla
- 100 g medu
- 300 g mrazených malín
- 50 ml brandy, prípadne ovocného likéru
- Trochu čerstvo namletého korenia štyroch farieb
- Podľa chuti šťavu z citróna
- Podľa potreby 1 vanilkový cukor
Plnka
- 250 g smotany na šľahanie
- 370 g Ruby RB1 čokoládových peniažkov
- 250 g krémového syra
- 160 g mascarpone
- 120 g kondenzovaného mlieka
- 4 – 5 PL malinového coulis
Na ozdobenie
- 12 – 14 ks čerstvých fíg
- 150 ml smotany na šľahanie 40%
Postup
- Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov – teplý vzduch
- Všetky suroviny na prípravu korpusu okrem mandľových lupienkov zmiešame v mise robota. Zo zmesi odoberieme cca 150 gramov a odložíme. Zvyšok rukami vtlačíme do otváracej tortovej formy s priemerom 23 cm rovnomerne tak, aby časť presahovala kúsok na boky formy. Vložíme do rúry a pečieme cca 15 minút do zahnednutia, necháme vychladiť. Rúru necháme zapnutú.
- Med necháme na masle jemne skaramelizovať a nasypeme maliny. Necháme ich mierne povoliť, potom nalejeme pripravený alkohol, trochu citrónovej šťavy, nastrúhame korenie a pridáme vanilkový cukor. Zmes spolu prevaríme, pokiaľ nevznikne sirupovitá konzistencia. Podľa potreby dochutíme. Precedíme, aby sme sa zbavili zrniečok
- Medzitým si pripravíme náplň. Smotanu vyšľaháme. Nad parou, alebo v mikrovlnnej rúre rozpustíme Ruby čokoládu. Všetky ostatné suroviny na náplň postupne zmiešame do homogénnej hmoty, nakoniec pridáme roztopenú, ale vychladnutú čokoládu, malinové coulis a jemne vmiešame vyšľahanú smotanu. Zmes navrstvíme na upečený základ – je potrebné pracovať pomerne rýchlo, pretože vďaka čokoláde pomerne rýchlo na povrchu tuhne. Odložíme do chladu (ideálne na noc, môžeme si však pomôcť mrazničkou a po cca hodine môžeme dezert servírovať)
- K odloženej mase z mandľového korpusu primiešame mandľové lupienky a rukami rozprestrieme v tenšej vrstve na papier na pečenie. Vložíme do rúry a necháme upiecť do zlatista. Vychladíme
- Figy rozrežeme na polovice, alebo štvrtiny v závislosti od ich veľkosti
- Do smotany pridáme cca 1 – 2 PL (alebo podľa chuti) vychladnutého zredukovaného sirupu a vyšľaháme. Preložíme do vrecka s ozdobnou špičku a odložíme do chladu
- Stuhnutý cheesecake ozdobíme po okraji figami a ochutenou šľahačkou. Upečenú mandľovú krustu rukami rozdrvíme a posypeme ju po povrchu koláča
Ingin brusnicový cheesecake
Ingrediencie
Cesto
- 150g kryštálový cukor
- Štipka soli
- 220g hladka muka
- 60g kakao
- 150g maslo
- Štipka mletého koriandru
Plnka
- 630g cremecheese
- 400g varené salko
- 2 vajíčka
- 2 žĺtka
Brusnicové kompote
- 250g brusnicové pyré
- 90g mrazom sušené brusnice
- 80g cukor kryštálový
- 4g pektín
- Trochu citrónovej šťavy
Postup
- Suché ingrediencie zmiešame, pridáme maslo, vymiešame, dáme do formy a do chladničky. Pripravíme si plnku
- Cremecheese zmiešať so salkom, vajíčkami. Vyložiť na korpus, piecť 10 min. na 250 stupňov a 40 – 50 min. na 160 stupňov
- Pyré zohriať. Pridať cukor s pektínom a znova zohriať. Pridať citrónovú šťavu a vyliať na cheesecake
Julkin karamelový cheesecake
Ingrediencie
Sušienky
- 300 gramov hladkej múky
- 200 gramov masla
- 60 gramov práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- Štipka soli
- 2 žĺtky
Cesto
Plnka
- 400g mascarpone
- 100g jemného tvarohu
- 200g pochúťková smotana
- 100g biela čokoláda
- Vanilkový lusk
- 2 lyžice hlad. múky
- 1,5 lyžice kryštálového cukru
- 2 vajcia
Karamelové orechy
- 100 g kryštálový cukor
- 100 ml smotana na šľahanie
- 50 g maslo
- 100 g vlašské orechy
Karamel
- 200 g kryštálového cukru
- 70 g masla
- 120 ml smotany na šľahanie
Na ozdobenie
- Rozdrvené maslové sušienky
- Biela čokoláda
- Čučoriedky
Postup
- Sušienky - v Miske si vymiešame maslo s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Necháme ho chvíľu v chladničke a následne povykrajujeme koliečka. Keksy uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť. Teplota pečenia je 180 stupňov a doba pečenia asi 10 minút
- Karamelové orechy - necháme skaramelizovať cukor. Keď sa rozpustí a chytí peknú hnedú farbu , opatrne prilejeme smotanu a maslo a nakoniec na kúsky nakrájané vlašské orechy
- Predhrejeme si rúru na 180°C
- Rozmixujeme maslové sušienky na prášok, zalejeme ich rozpusteným maslom a premiešame
- Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a pripravenú zmes na jej dno silno utlačíme. Dáme na chvíľku do chladničky a potom v predhriatej rúre pečieme 10 minút
- Nad parou si rozpustíme bielu čokoládu
- Vo veľkej mise na najnižšom stupni rozmixujeme mascarpone, tvaroh a pochúťkovú smotanu, postupne pridávame hladkú múku, cukor aj vanilkový lusk. Nakoniec po jednom primiešame vajcia a rozpustenú bielu čokoládu
- Zmes necháme odpočívať pri izbovej teplote. Počas tejto doby pár krát buchneme s misou o podložku, aby sa z cesta uvoľnili bublinky
- Rúru stiahneme na 140°C
- Na predpečené sušienkové cesto rozložíme pripravené orechy a vylejeme na ne krémové cesto, uhladíme a dáme piecť na prostrednú mriežku. Na dno rúry položíme pekáč s horúcou vodou - tak zabezpečíme vlhkosť v rúre a koláč nepopraská. Pečieme 40 - 50 minút
- Koláč je upečený, keď buchneme o okraj formy lyžicou a prostriedok sa trasie podobne ako želatína. Vypneme rúru a koláč necháme 30 min. chladiť vo vnútri pri otvorených dvierkach. Potom vyberieme a necháme chladiť pri izbovej teplotu
- Karamel - cukor roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Pridáme maslo, premiešame, varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa
- Keď je cheesecake dopečený a vychladnutý, vrch poleje karamelom a posypeme na jemno pomletými sušienkami a z bielej čokolády porobíme tvary
Katkin kokosovo-marakujový cheesecake
Ingrediencie
Korpus
- 300g hladkej múky
- 200g masla
- 80g práškový cukor
- 1 vajce
- 1 malá lyžička škorice
- 120g masla
Plnka
- 500g nízkotučného jemného tvarohu
- 250g mascarpone
- 80g práškového cukru
- 30g kokosového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 165ml kokosové mlieko
- 50g kokos jemný
- 1 kyslá smotana
- 1dcl kokosový likér
- 3 vajcia
Poleva
- 300g marakujové chladené pyré
- 2 plátky želatíny
- 1 veľká lyžica škrobového zahusťovadla
- 2 veľké lyžice práškového cukru
Na ozdobenie
- Veľké plátky sušeného kokosu
- 100g horkej čokolády
- Mäta
- Jedlé kvety
- Čerstvá marakuja
Postup
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov
- Vypracujeme si cesto z múky, masla, cukru, vajíčka a škorice. Vyvaľkáme na tenký plát a uložíme na plech a dáme piecť na 170 stupňov na 10 minút
- Po upečení cesto necháme vychladnúť a potom ho nadrvíme a v robote ho rozmixujeme na prach
- Rozpustíme si maslo, spojíme s nadrvenou drťou, vypracujeme na pieskovú hmotu a utlapkáme na dno formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie
- Formu dáme na chvíľu do chladničky
- Pripravíme si velkú misku, v ktorej si zmiešame tvaroh, mascarpone, práškový cukor, kokosový cukor, vanilkový cukor, kokosové mlieko, kokos, smotanu, malibu a všetko dôkladne premixujeme. Nakoniec pridáme 3 celé vajíčka a poriadne premiešame
- Vylejeme do formy a dáme do rúry na 160 stupňov na strednú mriežku aj s pekáčom vody, ktorý dáme na spodnú mriežku. Pečieme 50 minút
- Pripravíme si ozdoby, ktoré pôjdu na cheesecake. Horkú čokoládu roztopíme a nalejeme na silikónovú formičku s textúrou dreva a dáme zachladiť
- Po dopečení sa cheescake-u ho dáme vychladiť
- Medzitým si pripravíme vrchnú časť. Do studenej vody namočíme dva plátky želatíny. Potom si v hrnci si začneme zahrievať marakujové pyré, do ktorého nasypeme škrobového zahusťovadla a poriadne rozmiešame metličkou aby neboli hrudky. Privedieme do varu a keď nám začne hustnúť odstavíme zo sporáku. Do horúceho a zhustnutého pyré vmiešame zmäknutú želatínu a premiešame
- Túto zmes vylejeme na cheescake a dáme zachladiť. Potom už len naukladáme nachystané ozdoby
Černicovo-šafránový cheesecake
Ingrediencie
Sušienky
- 120g múka
- 8g kukuričný škrob
- 1g soľ
- 30g kakao
- 10g kakao čierne
- 115g maslo
- 100g cukor krupica
- 1 ks vajíčko
- vanilka
Korpus
- 300g kakaové sušienky
- 150g maslo
Náplň
- 500g mascarpone
- 300ml smotana na šlahanie 33%
- 100g cukor krupica
- 0,5 lyžičky šafránu (dopredu namočený v smotane)
- 15g rozpustená želatínová masa
- 150g černice čerstvé
Poleva
- 200g černicové pyré (alebo černice)
- 200ml šťava z černíc
- 1/2 šťava z citrónu
- 4 plátky želatíny
- (ak nie je šťava zo zaváraniny, použije sa voda, vtedy sa doplní 25g cukru)
Na ozdobenie
- černice, iné bobule, maracuja
- šafrán, čoko ozdoba (100g biela čoko)
- drvené pistácie, zlatý prach
- jedlé kvety, mäta
Postup
- Rúru rozohrejeme na 170 stupňov. Nachystáme si plech s papierom
- Sušienkové cesto - múku so škrobom a kakaom zmiešame a dáme stranou. Do kuchynského robota dáme miešať maslo s cukrom, pridáme potom vajíčko a vanilku. Necháme to pekne vymiešať a pridáme suchú zmes. Homogénne cesto vyvaľkáme medzi dvoma papiermi a vykrojíme sušienky. Dáme piecť na 180 stupňov približne 10 min.
- Plnka - misa, v ktorej budeme robiť krém musí byť dopredu vychladená. Mixérom pomaly vymiešame mascarpone, pridáme smotanu (aj šafránovú) s cukrom a nakoniec želatínovú zmes
- Vyberieme sušienky a dáme ich rýchlo chladiť do shockeru. Zatiaľ nachystáme formu 22cm.
- Vychladnuté sušienky rozomelieme a pridáme maslo. Hmotu vystelieme do formy a uhladíme, spravíme menší okraj
- Dáme piecť do rúry na 10-12 min. Po upečení necháme chladiť
- Na vychladnutý korpus poukladáme černice rozpolené na polovičky a zalejeme zmesou mascarpone. Dáme chladiť cca 1h.
- Z čokolády vyrobíme dekoráciu a dáme ju chladiť. Nachystáme si ovocie na dekoráciu
- Poleva - zohrejeme černicové pyré (alebo černice, so šťavou, chvíľu redukovať, rozmixovať a prepasírovať), pridáme odmočenú želatínu. Chvíľu necháme vychladnúť a potom nalejeme na vychladený cheesecake. Dáme opäť chladiť
- Vychladený cheesecake odekorujeme
Magdin citrónovo-medový cheesecake
Ingrediencie
Medový plát
- 240 g hl. múky
- 100 g pr. cukru
- 2 PL medu
- 1 celé vajce
- 0,5 KL sódy bikarbóny
- 100 g roztopené maslo
Plnka
- 400 g kyslej smotany 18%
- 250 g mascarpone
- 500 g jemný tvaroh
- 3 PL citrónová šťava (1 citrón)
- 3 PL medu
- 80 g pr. cukru
- 20 g želatíny + 50 ml vody – namočiť (želatína prášková jemná)
- 2 vanilky
- 200 ml sladká smotana 40%
Citrónové želé
- 3 citróny
- 20 g vanilkový pudingový prášok
- 4 PL medu
- 2 dcl vody
Na ozdobenie
- 2 citróny
- 5 vetvičiek mäty
- 250 ml šľahačky
- Sáčok+ špička na šľahačku
Postup
- Medový plát – vypracujeme cesto, dáme na vymastený a vysypaný plech, pečieme na 160 stupňov (8-10 minút)
- Upečený plát rozmixujeme 200 g
- Pridáme 100 g roztopeného masla
- Do formy zasekneme papier na pečenie, potrieme maslom, nasypeme zmes a utlačíme
- Necháme vychladiť v chladničke
- Plnka – do hrnčeka namočíme želatínu do studenej vody, necháme napučať
- Do väčšej nádoby dáme kyslú smotanu, mascarpone, tvaroh, cukor, vanilky, med, citrón a zamiešame mixérom. Následne spojíme
- Pomaly roztopíme želatínu. Nesmie vrieť, musí byť len glejovitá, roztopená
- Do tvarohovej zmesi zašľaháme mixérom želatínu (rýchlo), vylejeme do toho šľahačku a jemne zamiešame mixérom na 1 stupni
- Rýchlo nalejeme na medové cesto a dáme schladiť
- Citrónové želé – citróny odšťavíme, precedíme a dolejeme vodou do 2,5 dcl
- Šťavu dáme do hrnčeka+med+puding
- Uvaríme na stredne hustý puding
- Trochu miešaním schladíme a nalejeme na stuhnutú tvarohovú plnku
Miňov mangovo-malinový cheesecake
Ingrediencie
Cesto
- 150g hladká múka
- 50g kokos
- 130g maslo
- Štipka soli
- 1 žĺtok
- 80g práškový cukor
Náplň
- 350g kyslá smotana
- 350g mascarpone
- 250g biela čokoláda
- 4 vajcia
- 20g vanilkový pudingový prášok
- 200g malinové pyré
- 2ks vanilkový cukor
Poleva
- 300g malinové pyré
- 20g vanilkový pudingový prášok
Na ozdobenie
- plátky manga (1ks mango)
- 100g čerstvé maliny
- 50g Biela čokoláda
- Lyofilizované maliny
- 100g mangové pyré
- 250g cukrárenská poleva jogurt-jahoda (ružová)
Postup
- Cesto – všetky suroviny si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a rozmačkáme na celé dno formy
- Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15 minút
- Plnka – zmiešame kyslú smotanu s mascarpone, vajcia, vanilkový pudingový prášok a roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne, primiešame do zmesi
- Zmes si rozdelíme na dve polovice a do každej dáme jedno pyré (mango, malina)
- Vytiahneme z rúry korpus, necháme trocha vychladnúť a nalejeme malinovú zmes. Necháme v mrazničke stuhnúť asi 20 minút
- Potom naň nalejeme mangovú zmes a dáme piecť v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 45-50 minút. Na spodok rúry si dáme plech s vodou. Po upečení necháme trocha vychladnúť a spravíme si polevu
- Rozvaríme si 300g mrazených malín, pridáme vanilkový pudingový prášok a uvaríme riedky puding
- Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a necháme rozpustiť. Nalejeme na hotový cheesecake a necháme dobre vychladiť
- Ozdobíme plátkami manga, čerstvými malinami a mätou
Marekov cheesecake s mangovo-pomarančovým želé
Ingrediencie
Cesto
- 300g hladká múka
- 150g maslo
- 90g práškový cukor
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 20g kakao
- 1 pomaranč – strúhaná pomarančová kôra
- Štipku škorice, anízu, feniklu a soli
Náplň
- 500g mascarpone
- 250g jemný tvaroh
- 150ml šľahačka
- 150ml kyslá smotana
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 rumový cukor
- 60g kryštálový cukor
- 15g vanilkový pudingový prášok
- Šťava z jedného pomaranča
Mangovo-pomarančové želé
- 1ks zrelé mango alebo 350ml mango pyré
- 80ml pomarančová šťava
- 40g kryštálový cukor
- 1 číre želé-agar nie želatína
- 200ml voda (podľa potreby)
Na ozdobenie
- 150ml vody
- 2 pl kryštálový cukor
- 180 g strúhaný kokos
- 200ml šľahačky
Postup
- Cesto - zapneme rúru na 170 stupňov
- Cesto vypracujeme zo všetkých surovín tak, aby sme ho dlho nemiesili. Dáme schladiť a následne nastrúhame na strúhadle s veľkými otvormi do formy s priemerom cca 24 cm. Hrúbka cesta by mala byť asi do max. 1 cm, s tým, že cesto nepritláčame. Malo by byť trocha nadýchané
- Dáme zapiecť asi na 10-15 min. pri 170-180 stupňoch
- Suroviny určené na náplň zmiešame a vylejeme na zapečený sušienkový korpus
- Pečieme pri 135 - 145 stupňoch asi 40 min.
- Vyberieme dobre dáme schladiť
- Želé - mango olúpeme a dužinu obrežeme okolo kôstky. Dužinu dobre rozmixujeme ponorným mixérom
- Keď je potrebné, pridávame vodu. Prelejeme cez sitko. Takto dostaneme mangové pyré
- Pridáme pomarančovú šťavu , kryštálový cukor a želé
- Povaríme a vylievame na povrch vychladeného cheesecaku
- Zdobenie - 3 bielka šľaháme spolu s 210g kryštálového cukru
- Urobíme pusinky, ktoré môžeme dofarbovať tak, že do zdobiaceho vrecka špajľou rozotrieme gélové farbivo a následne pridáme sneh. Pusinky striekame na papier na pečenie. Sušíme pri 110 stupňoch
- Na už vychladnutý cheesecake robíme zvolené ornamenty zvyšným snehom, ktoré môžeme opáliť flambovacou pištoľou
- Pred dokončením pridáme 4 pl bazového sirupu, ale tak, aby nedošlo k dlhému vareniu
- Prelejeme do studenej misky a prikryjeme fóliou. Necháme chladnúť
Nadin malinový cheesecake
Ingrediencie
Na korpus
- 125 g zmäknutého masla
- 80 g trstinového cukru
- 70 g škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica mletej škorice
- 2 lyžice kakaa
- 1 vajce
Na náplň
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotty
- 200 g krémového syra
- 150 g práškového cukru
- 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
- jemne nastrúhanú kôru z 1 citróna
- 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
- 3 vajcia L a 1 žĺtok
- 300 ml kyslej smotany
- maliny
Na potretie
- 250 ml kyslej smotany
- 1 lyžica práškového cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- maliny a práškový cukor na ozdobenie
Postup
- Korpus – maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Hneď vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 stupňov
- Suroviny na náplň (okrem malín) ručne opatrne vymiešame
- Na upečený základ poukladáme maliny, zalejeme krémom a pečieme 30 minút na 160 stupňov
- Necháme vychladnúť, zalejeme ochutenou kyslou smotanou a navrch poukladáme maliny a pocukrujeme
Viliamov pistáciový cheesecake
Ingrediencie
Sušienkový korpus
- 4g kypriaci prášok
- 150g práškový cukor
- 2g soľ
- 105g práškový cukor
- 140g maslo (studené)
- 46g žĺtok
- 80g maslo (roztopené)
Cheseecake
- 500g mascarpone
- 200g kyslá smotana
- 3 vajcia
- 4PL kryštálový cukor
- 2PL polohrubá múka
- ½ citrónovej šťavy
- 100g rozdrvených pistácií
- 100g pistáciová pasta
Jahodový džem
- 11g kryštálový cukor
- 36g dextróza
- 3g pektin NH
- 180g jahody (mrazené)
- 20g jahodové pyré
Ozdoba
Postup
- Sušienkový korpus – múku, kypriaci prášok, soľ a cukor zmiešame s maslom (studené) na drobenku a pridáme žĺtka
- Zmes rozdrvíme a dáme piecť na 165 stupňov na približne 20 minút
- Upečené keksíky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom
- Cheseecake – vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme mascarpone a smotanu a všetko poriadne premiešame
- Nakoniec pridáme šťavu z citróna, múku a znova všetko premiešame
- Pečieme na 165 – 170 stupňov približne 50 minút
- Jahodový džem – všetky suroviny dáme variť a za stáleho miešania ich prevaríme asi 1 minútu
Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS - Pečie celé Slovensko.