Marie Baťová, manželka prvorepublikového veľkopodnikateľa a vizionára Tomáša Baťu, bola okrem iného skvelou kuchárkou. Preneste sa s nami v čase, posaďte sa so šálkou čaju do kresla a doprajte si múčnik, ktorý chutná a vonia rovnako dnes ako pred 100 rokmi. Máme pre vás tipy, ktoré vám k vytvoreniu atmosféry pomôžu. Môžete si ich rovno objednať alebo kúpiť v našich predajniach.
S touto formou s vlnitým okrajom si upečiete nielen vynikajúce koláče a slané quiche, ktoré sa vďaka prvotriednemu porcelánu krásne vyklopia, ale zvládnete aj nepečené torty. Všetky dobroty v nej môžete tiež noblesne servírovať.
Šálka s tanierikom je nevyhnutnosť pre správne podávanie kávy a čaju. Ak si chcete zaobstarať takú, ktorá má nadčasový dizajn a je zo špičkového porcelánu, stavte na líniu CREMA.
Máme ju v troch veľkostiach, a to na espresso, cappuccino a objemný raňajkový hrnček. Bez tanierika potom v rovnakom dizajne ponúkame aj klasický hrnček a hrnček na latte.
Áno, pokiaľ máte ochranný poklop, ktorý ochráni vaše dobroty pred nečistotami a hmyzom, a to ako pri skladovaní v chladničke, tak aj pri stolovaní. Poklop má unikátny systém ventilácie umiestnený v spodnej časti úchytu. Pootočením úchytu ventiláciu uzatvorte a zabránite tým osýchaniu pokrmov. Otvorením ventilácie naopak zamedzíte ich nežiadúcemu vlhnutiu. Výrobok získal prestížne dizajnové ocenenie Kitchen Innovation Award.
Šetrí miesto na stole, nechá cukrovinky, zákusky, bonbóny alebo jednohubky vyniknúť. Áno, reč je o porcelánovej etažérke GUSTITO. Že ju ešte nemáte? Tak sa ponáhľajte :-)
Predstavujeme nové, elegantné jedálenské taniere s atraktívnym prírodným dekorom. Taniere PROVENCE sú vyrobené z prvotriedneho porcelánu a upútajú Vašu pozornosť svojim motívom levandule. Taniere PROVENCE sú dodávané v súprave po 12 ks aj jednotlivo.
Mak je ingrediencia typická pre české múčniky a sladké jedlá. Aby chutnal tak ako má, je potrebné ho namlieť na optimálnu hrúbku. A s tým vám pomôže mlynček na mak HANDY, ktorý skvelo melie a jednoducho sa čistí a drží!
Vyhýbate sa pečeniu, pretože máte obavy z vykysnutia cesta? Oprávnene, pretože kysnuté pečivo potrebuje svoj kľud, aby bolo kypré a vláčne. To doteraz vyžadovalo tiež veľa času. Aby sme Váš čas šetrili, vznikla v našom vývojovom centre praktická misa so vzduchotesným viečkom pre jednoduchú prípravu kysnutého cesta a jeho rýchle kysnutie vybavené vychytaným ohrievačom. Ten sa s cestom rád podelí o svoje teplo a skráti tak zdĺhavý proces kysnutia. Vy si tak na čerstvom pečive a múčnikoch pochutnáte omnoho skôr!
Pokiaľ dávate prednosť pečeniu bez kysnutia, tak si upečte poctivú domácu bábovku v klasickej hrubostennej forme na pečenie, ktorú podľa mnohých kuchárok a cukrárok žiadna iná nenahradí. Keramická forma DELÍCIA má dvojfarebnú glazúru, preto aj výborne vyzerá. Upečiete v nej veľkú aj malú bábovku s dokonale prepracovanými detailmi a keď ju práve nepoužívate, stane sa z nej pôvabná kuchynská dekorácia.
Náplň:
Žĺtky vymiešajte s cukrom a zmäknutým maslom, pridajte múku a škoricu. Vypracujte cesto a nechajte ho zabalené v potravinovej fólii 30 minút odpočinúť v chladničke. Pripravte si formičky na košíčky, vymažte ich maslom alebo použite olej do foriem na pečenie. Odpočinuté cesto vytvarujte do valčeka, rozkrájajte na rovnomerné kúsky a vtlačte do formičiek. Formičky naskladajte na plech a pečte približne 12 minút na 170 °C. Upečené košíčky nechajte vychladnúť.
Na prípravu krému roztlačte syr cottage najemno, prepasírujte cez sitko alebo rozmixujte. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru. Pripravte si vanilkový puding – uvarte ho v 300 ml mlieka a pridajte práškový cukor. Akonáhle puding vychladne, zamiešajte do neho syr. Vznikne jemný krém. Pokiaľ by ste mali košíčky skladovať dlhšiu dobu, pridajte ešte 100 g zmäknutého masla.
Košíčky naplňte krémom a ozdobte ovocím.