Chcete upiecť dobrý ovocný koláč, chrumkavý domáci chlieb alebo vláčnu bábovku? K tomu potrebujete šikovnú formu. Existujú rôzne varianty podľa druhu materiálu, vyberať môžete zo sklenených, kovových foriem s antiadhéznym povrchom a obľúbené sú aj keramické formy. Práve keramický povrch vás nadchne po všetkých stránkach. Aké sú jej najväčšie prednosti?
Keramická forma na pečenie má hladký a nepriľnavý povrch, vďaka ktorému z nej múčnik ľahko vyklopíte. Veľkou výhodou tohto materiálu je, že rozvádza teplo rovnomerne, preto prepeká rovnomerne. Povrch je navyše odolný proti poškriabaniu.
Keramická forma sa ľahko čistí, stačí ju umyť pod tečúcou vodou alebo ju môžete s pokojným svedomím dať do umývačky. Tieto formy sú zároveň veľmi atraktívne vďaka svojmu tradičnému vzhľadu, v kuchyni poslúžia aj ako štýlové dekorácia.