info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéAko pripraviť domácich utopencov

Ako pripraviť domácich utopencov

ReceptyMäsové
12. 11. 2023

Utopenci alebo špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve sú jednou z najobľúbenejších krčmových pochúťok (nielen) k pivu. Pripraviť si ich môžete ale aj doma! Základom je kvalitný špekáčik a dobre ochutený nálev. Potom už záleží na guste, čo má kto rád – utopenci sa nakladajú predovšetkým s cibuľou. Môžete k nim pridať aj zeleninu, najčastejšie papriku, baranie rohy, uhorky alebo kapustu. Pikantnú chuť podčiarknete horčicou alebo worcesterom. Utopencov vo väčšom množstve naložte ideálne do zaváracieho pohára s klipsou.
 

Pokiaľ chcete ale na začiatok vyskúšať menšiu porciu, kúpte si šikovnú súpravu na nakladaný hermelín, ktorá je vhodná práve aj na prípravu utopencov. A nakoniec to najdôležitejšie - ideálny čas na odležanie? Jeden týždeň. Potom sú dokonalé! Pridávame aj recept na vyskúšanie. 
 
Súprava na nakladaný hermelín TESCOMA DELLA CASA


Pripravte si:

  • 2 kg špekáčikov
  • 800 g cibule
  • 0,75 l vody
  • 0,5 l octu
  • štipka soli
  • 2 lyžice cukru
  • 16 guľôčok nového korenia
  • 16 guľôčok korenia
  • 8 feferóniek

Postup:

Cibuľu a špekáčiky rozkrájajte a naskladajte striedavo do pohára. Vodu s octom, cukrom, feferónkami a korením povarte cca 10 minút, nechajte vychladnúť a týmto nálevom zalejte pripravené špekáčiky. Nechajte odležať ideálne týždeň, ale už po 2 dňoch sú utopenci vhodný na jedenie.


Čo budete potrebovať: