info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Ananásová bábovka

Ananásová bábovka

Ananásová bábovka je úplne iný bábovkový druh ako bežné bábovky. Je extra vláčna, až šťavnatá, sladká a na okrajoch mierne chrumkavá.   


Budete potrebovať:

  • 480 g kryštálového cukru
  • 450 g ananásu z plechovky - dôkladne zbaveného nálevu a pokrájaného na menšie kúsky
  • 250 g hladkej múky
  • 225 g masla izbovej teploty
  • 180 ml kyslého cmaru
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 4 vajcia
  • ½ lyžičky soli
  • vanilkový extrakt podľa chuti


Postup:

Zliatinovú formu na pečenie vystriekajte olejom a vysypte polohrubou múkou. Zmiešajte múku so škrobom a 2x preosejte. Dajte bokom. Mixérom vyšľahajte cukor s maslom. Pridajte vanilkový extrakt a soľ. Pozvoľna primiešajte cmar a postupne pridávajte vajcia aj pripravenú múku. Neprešľahajte. Do zmesi zľahka vmiešajte ananás a cesto vlejte do formy na pečenie. Pečte cca 80 minút na 160 °C, skontrolujte špajľou.

Vychladnutú bábovku ozdobte polevou, ktorú pripravíte zmiešaním ananásového nálevu a práškového cukru.


Čo využijete: