Budete potrebovať:
• 2 kg rajčín
• 2 veľké cibule
• 2 jablká
• 150 g krupicového cukru
• 120 ml jablčného octu
• 60 ml vody
• 5 guličiek korenia
• 5 klinčekov
• 5 guličiek nového korenia
• 4 bobkové listy
• 4 strúčiky cesnaku
• 1 lyžička soli
• 1 lyžica sladkej papriky
Návod:
Rajčiny, jablká a cibuľu nakrájajte na väčšie kúsky, strúčiky cesnaku na polovicu. Všetko vložte do
tlakového hrnca, pridajte cukor, ocot, vodu, všetko korenie a varte
20 minút. Po uvarení vyberte korenie a zmes
rozmixujte dohladka, potom ju ešte
prepasírujte. Pokiaľ boli rajčiny šťavnatejšie a kečup je redší, ešte ho zredukujte ďalším varením do požadovanej konzistencie.
Náš TIP: Pikantný kečup vyrobíte pridaním
chilli papričiek do základu. Môžete ho uvariť aj v hrnci, ale varením v „tlakáči“ ušetríte čas aj energiu.