Prevarte 2 litre vody a nechajte vychladnúť. Očistené bazové kvety vložte do kastrólika a prelejte prevarenou vodou. Pridajte dva citróny nakrájané na kolieska a šťavu z tretieho citróna. Nakoniec pridajte ešte kyselinu citrónovú, prikryte pokrievkou a nechajte 24 hodín odležať. Po 24 hodinách celý obsah sceďte cez plátno. Šťavu dajte do hrnca a varte spolu s cukrom za stáleho miešania, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Hotový sirup zlejte do čistých fliaš. Sirup je určený na rýchlu spotrebu, uchovávajte ho preto v chladničke.
Bazovú polevu získate zmiešaním 40 ml bazového sirupu s 60 g práškového cukru, oboje starostlivo premiešajte v mise do kompaktnej hmoty. Táto poleva je výborná na akýkoľvek obľúbený múčnik, napríklad na bábovku.