info text

Bazový sirup a poleva

Džbán TEO 2.5 l, s vylúhovaním a chladením

Pripravte sa:

  • 30 bazových kvetov 
  • 2 kg krupicového cukru 
  • 50 g kyseliny citrónovej 
  • 3 bio citróny 
  • 2 litre vody
Na polevu:
  • 40 ml bazového sirupu
  • 60 g práškového cukru

Postup:

Prevarte 2 litre vody a nechajte vychladnúť. Očistené bazové kvety vložte do kastrólika a prelejte prevarenou vodou. Pridajte dva citróny nakrájané na kolieska a šťavu z tretieho citróna. Nakoniec pridajte ešte kyselinu citrónovú, prikryte pokrievkou a nechajte 24 hodín odležať. Po 24 hodinách celý obsah sceďte cez plátno. Šťavu dajte do hrnca a varte spolu s cukrom za stáleho miešania, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Hotový sirup zlejte do čistých fliaš. Sirup je určený na rýchlu spotrebu, uchovávajte ho preto v chladničke. 

Bazovú polevu získate zmiešaním 40 ml bazového sirupu s 60 g práškového cukru, oboje starostlivo premiešajte v mise do kompaktnej hmoty. Táto poleva je výborná na akýkoľvek obľúbený múčnik, napríklad na bábovku. 

Forma bábovka DELÍCIA ø 16 cm, sedmokráska

S receptom vám pomôžu: