info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéBravčové kocky na pive

Bravčové kocky na pive

ReceptyMäsové
1. 9. 2024
Taniere SIENA

Koreňová zelenina dáva správnu chuť mnohým obľúbeným jedlám. Vyskúšajte bravčové kocky na pive, kde chutí skvele.

Nachystajte si:


• 750 g bravčového mäsa na guláš
• 100 ml oleja
• soľ a korenie
• 120 g mrkvy
• 60 g petržlenu
• 60 g zeleru
• 1 cibuľa
• 3 strúčiky cesnaku
• 3 lyžičky paradajkového pretlaku
• 300 ml tmavého piva
• 3 bobkové listy
• 5 guličiek nového korenia
• 5 guličiek korenia
• 3 vetvičky čerstvého tymianu
• 500 ml vývaru
• 50 g hladkej múky

Postup:

Vo väčšom hrnci orestujte na oleji dozlatista osolené a okorenené mäso nakrájané na kocky. Mäso dajte bokom, do výpeku v hrnci pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu, petržlen a zeler nakrájané krájačom kociek HANDY. Restujte na miernom plameni, pridajte paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, prilejte pivo a krátko premiešajte. Pridajte korenie a tymian, vložte späť mäso, zalejte vývarom a duste domäkka. Na záver vmiešajte vopred pripravenú zápražku a už len krátko povarte.

NÁŠ TIP: Namiesto zápražky môžete roztlačiť alebo rozmixovatť časť zeleniny a tým tekutinu v hrnci zahustiť.


S receptom vám pomôžu: