info text

Cesnakové bochníky

ReceptyBez mäsa
26. 2. 2025
Keramická forma na chlieb guľatá DELÍCIA

Nachystajte si::

  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 180 ml mlieka
  • 400 g hladkej múky
Na obalenie:
  • 125 g rozpusteného masla
  • 4 strúčiky cesnaku

Postup:

V mise zmiešajte múku, droždie, soľ a cukor. Pridajte vajcia, rozpustené vlažné maslo a vlažné mlieko. Vypracujte hladké cesto, ktoré prikryte utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť. Ďalej si pripravte rozpustené maslo a do neho vmiešajte rozotretý cesnak. Vykysnuté cesto prehneťte a rozdeľte na požadovaný počet kúskov. Každý kúsok pred vložením do formy namočte do masla s cesnakom a vložte do formy. Po vložení všetkých kúskov posypte semienka, prikryte opatrne fóliou a nechajte ešte pol hodiny kysnúť. Odstráňte fóliu a pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 35 minút.

S receptem vám pomohou: