Skúste napríklad recept na ríbezľové želé cukríky – ríbezle odšťavte bez cukru, podľa toho koľko z nich získate šťavy pridajte rovnaké množstvo práškového cukru a nechajte zvariť do zhustnutia.
Pokiaľ nemáte po ruke čerstvé ovocie, stačí mať 100 g cukru, 30 ml ovocného sirupu, 20 ml citrónovej šťavy, 20 g práškovej želatíny a 50 ml vody. Ingrediencie premiešajte, nechajte 10 minút bokom a potom za stáleho miešania priveďte do varu a ihneď odstavte.
Zmesi vlejte do formičiek a po 12 hodinách tuhnutia v chladničke máte hotovo. Stačí len lahodné bonbóny z pružnej formy jednoducho vyklopiť.
Súčasťou balenia sú obe formy, takže sa nebudete musieť rozhodovať, ktorým tvorom/tvarom dáte prednosť :-)