info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Cisársky trhanec

cisarsky-trhanec

 

Ingrediencie:

  • 125 ml mlieka
  • 125 g hladkej múky
  • 80 g hrozienok
  • 40 g cukru kryštál
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 1 dcl rumu
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • práškový cukor na posypanie
  • mletá škorica
  • 1 lyžica krájaných mandlí
  • štipka soli

Postup:

Oddeľte žĺtky od bielkov. V mise zmiešajte múku, soľ, kypriaci prášok, škoricu, cukor, mlieko a žĺtky. Vypracujte na hladké cesto, ktoré nechajte odpočinúť cca 15 minút. Hrozienka zalejte rumom a dajte bokom. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a zapracujte do žĺtkovej zmesi. Nakoniec pridajte hrozienka. Na horúcu panvicu s maslom vlejte cesto, pridajte mandle a na strednej teplote vypražte z oboch strán ľahko chrumkavú omeletu, ktorú na záver roztrhajte na malé kúsky a posypte cukrom. 

NÁŠ TIP: Omeletu podávajte s džemom alebo s kompótom.

Budú sa vám hodiť: