Cold brew, hit vo svete kávy
Nová doba, teraz frčí studená káva! A nemyslíme tým ľadové frappé ani vychladnutú kávu „na krásu“. Máme na mysli cold brew, teda kávu pripravenú úplne odlišným spôsobom –
za studena, bez kvapky horúcej vody.
Ako na prípravu cold brew kávy alebo čaju?
Čerstvo mletú kávu namiesto horúcej vody zalejete studenou
v pomere 1:10 (napr. 100 gramov kávy na 1 liter vody) a
necháte lúhovať ideálne 12 - 14 hodín. Pomalou extrakciou v studenej vode získate z kávy to najlepšie z jej chuti a vône. Cold brew káva je výrazne jemnejšia, s čokoládovými a ovocnými tónmi a nižšou aciditou. Na výsledok sa rozhodne vyplatí čakať!
Ideálna kanvica (nielen) na prípravu cold brew kávy
S
Kanvicou na prípravu kávy a čaju za studena TEO je príprava naozaj jednoduchá. Jej súčasťou je
extra jemné nerezové sitko, do ktorého nasypete mletú kávu, sypaný čaj či bylinky, zalejete studenou vodou a dáte do chladničky lúhovať.
Úzky tvar kanvice presne pasuje do dverí chladničky. Vďaka
žiaruvzdornému borosilikátovému sklu, z ktorého je kanvica vyrobená, ju však môžete využiť
aj na prípravu horúcich nápojov.