Ingrediencie:
- 160 ml smotany
- 160 g čučoriedok
- 160 ml mlieka
- 40 g kryštálového cukru
- 4 g želatíny – cca 2 ½ plátka
- vanilka podľa chuti
Želatínu nechajte napučať v studenej vode.
Smotanu, mlieko, vanilku a cukor zahrejte do úplného rozpustenia cukru.
Pridajte vody zbavenú želatínu a zahrejte (nevarte) do úplného rozpustenia.
Vanilkovú panna cottu nalejte do misiek a dajte zatuhnúť do chladničky.
Náš tip: podávajte s čučoriedkovým sirupom.
Na rozvar:
- 200 g čučoriedok
- 50 g krupicového cukru
- 50 ml vody
- šťava z 1 citróna
Všetky suroviny priveďte do varu. Potom znížte teplotu a nechajte 10 minút prevariť.