Na cca 10 knedlí po 70 g:
- 160 g čučoriedok
- 360 ml mlieka
- 100 g krupice
- 20 g práškového cukru
- 200 g hrubej múky (podľa potreby)
- 1 vajce
- štipka soli
Z krupice a mlieka uvarte hustú kašu. Do vychladnutej kaše vmiešajte soľ, vajce, cukor a toľko múky, aby vzniklo hladké husté cesto. Cesto rozdeľte na 10 rovnakých dielov, vytvarujte z nich knedle a naplňte ich čučoriedkami. Knedle varte v pare po dobu cca 15 minút.
Na omáčku:
- 220 g čučoriedok
- 100 ml smotany
- 2 lyžice krupicového cukru
- 20 g masla
- 10 g perníka na zahustenie
- 1 lyžica rumu
- šťava a kôra z 1 citróna
- štipka škorice
Škoricu, cukor, smotanu a maslo povarte spolu s čučoriedkami. Čučoriedky nie je nutné rozvariť. Zmes zahustite strúhaným perníkom a dochuťte citrónovou šťavou a kôrou.
NÁŠ TIP: Knedle posypte nastrúhaným tvarohom.