Ingrediencie:
- 500 g ricotty
- 300 g čučoriedok
- 200 g sušienok bez príchute
- 150 g krémového syra
- 150 g kyslej smotany (creme fraiche)
- 100 g masla
- 100 g krupicového cukru
- 8 plátkov želatíny
- kôra z 1 pomaranča
- kôra z 1 citróna
- vanilková pasta podľa chuti
Sušienky rozdrvte a dôkladne zmiešajte s rozpusteným maslom. Zmes vtlačte do guľatej, papierom na pečenie vyloženej formy (priemer 22 cm) a dajte stuhnúť do chladničky. Ricottu, krémový syr, kyslú smotanu, cukor, nastrúhanú citrusovú kôru a vanilku krátko prešľahajte.
Namočte želatínu do studenej vody a nechajte napučať cca 10 minút. 100 g čučoriedok rozmixujte, sceďte a šťavu zahrejte. Pridajte vytlačením vody zbavenú želatínu a zahrejte (nevarte) až do úplného rozpustenia. Nechajte čiastočne vychladnúť.
Na záver do pripravenej zmesi zľahka vmiešajte 200 g celých čučoriedok a pripravenú šťavu so želatínou a všetko nalejte do pripravenej formy a dajte stuhnúť do chladničky na cca 3 hodiny. Potom na korpus nalejte čučoriedkové želé a dajte opäť vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.
Čučoriedkové želé
Ingrediencie: - 150 g čučoriedok
- 150 ml vody
- 3 plátky želatíny
Namočte želatínu do studenej vody a nechajte napučať cca 10 minút. Čučoriedky s vodou veľmi krátko povarte, rozmixujte a sceďte. K čučoriedkovej šťave pridajte vytlačením vody zbavenú želatínu a zahrejte (nevarte) až do úplného rozpustenia. Nechajte čiastočne vychladnúť