info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake


Ingrediencie:

  • 500 g ricotty
  • 300 g čučoriedok
  • 200 g sušienok bez príchute
  • 150 g krémového syra
  • 150 g kyslej smotany (creme fraiche)
  • 100 g masla
  • 100 g krupicového cukru
  • 8 plátkov želatíny
  • kôra z 1 pomaranča
  • kôra z 1 citróna
  • vanilková pasta podľa chuti
Sušienky rozdrvte a dôkladne zmiešajte s rozpusteným maslom. Zmes vtlačte do guľatej, papierom na pečenie vyloženej formy (priemer 22 cm) a dajte stuhnúť do chladničky. Ricottu, krémový syr, kyslú smotanu, cukor, nastrúhanú citrusovú kôru a vanilku krátko prešľahajte.

Namočte želatínu do studenej vody a nechajte napučať cca 10 minút. 100 g čučoriedok rozmixujte, sceďte a šťavu zahrejte. Pridajte vytlačením vody zbavenú želatínu a zahrejte (nevarte) až do úplného rozpustenia. Nechajte čiastočne vychladnúť.

Na záver do pripravenej zmesi zľahka vmiešajte 200 g celých čučoriedok a pripravenú šťavu so želatínou a všetko nalejte do pripravenej formy a dajte stuhnúť do chladničky na cca 3 hodiny. Potom na korpus nalejte čučoriedkové želé a dajte opäť vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.


Čučoriedkové želé

Ingrediencie:
  • 150 g čučoriedok
  • 150 ml vody
  • 3 plátky želatíny
Namočte želatínu do studenej vody a nechajte napučať cca 10 minút. Čučoriedky s vodou veľmi krátko povarte, rozmixujte a sceďte. K čučoriedkovej šťave pridajte vytlačením vody zbavenú želatínu a zahrejte (nevarte) až do úplného rozpustenia. Nechajte čiastočne vychladnúť


Čo využijete: