info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Cukeťák

ReceptyBez mäsa
30. 7. 2023
Nôž kuchársky AZZA 20 cm

Pripravte si:

  • 300 g cukety
  • 200 g mrkvy
  • 200 g krupice
  • 200 g údenej slaniny nakrájanej na kostičky
  • 100 g parmezánu alebo pecorina
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice nasekaných byliniek (talianska zmes: estragón, šalvia, rozmarín, oregano)
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 dl oleja + na vyprážanie
  • soľ, korenie
  • múka alebo strúhanka na vysypanie formy
Očistenú cuketu a mrkvu nastrúhajte nahrubo, osoľte a nechajte cca 10 minút vypotiť. Vytlačte z nich vodu pomocou utierky. Na panvici s trochou oleja osmažte cubuľku so slaninou. Do misy nastrúhajte syr, prelisujte cesnak, pridajte mrkvu, cuketu, slaninu s cibuľou, kypriaci prášok, olej, krupicu, vajíčka a nasekané bylinky. Dochuťte soľou a korením. Formu vymažte alebo vystriekajte olejom do foriem na pečenie a vysypte múkou alebo strúhankou. Naplňte zmesou a pečte v rúry predhriatej na 180 ˚C dozlatista. Môžete podávať teplé s varenými zemiakmi a rajčinových šalátom ako hlavné jedlo alebo za studena.


Čo by sa vám mohlo hodiť?