Pripravte si:
- 300 g cukety
- 200 g mrkvy
- 200 g krupice
- 200 g údenej slaniny nakrájanej na kostičky
- 100 g parmezánu alebo pecorina
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 vajcia
- 2 lyžice nasekaných byliniek (talianska zmes: estragón, šalvia, rozmarín, oregano)
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 dl oleja + na vyprážanie
- soľ, korenie
- múka alebo strúhanka na vysypanie formy
Očistenú cuketu a mrkvu
nastrúhajte nahrubo, osoľte a nechajte cca
10 minút vypotiť. Vytlačte z nich vodu pomocou utierky. Na panvici s trochou oleja osmažte cubuľku so slaninou. Do misy nastrúhajte syr, prelisujte cesnak, pridajte mrkvu, cuketu, slaninu s cibuľou, kypriaci prášok, olej, krupicu, vajíčka a nasekané bylinky. Dochuťte soľou a korením. Formu vymažte alebo vystriekajte
olejom do foriem na pečenie a vysypte múkou alebo strúhankou. Naplňte zmesou a pečte v rúry predhriatej na
180 ˚C dozlatista. Môžete podávať teplé s varenými zemiakmi a rajčinových šalátom ako hlavné jedlo alebo za studena.