Na cesto:
- 170 g čučoriedok
- 130 g krupicového cukru
- 120 g hladkej múky
- 100 g zmäknutého masla
- 100 g mletých vlašských orechov
- 60 ml mlieka
- 2 vajcia
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- soľ
Predhrejte rúru na
180 °C.
Formu na muffiny vyložte papierovými
cukrárskymi košíčkami. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky osoľte a
vyšľahajte tuhý sneh. Dajte bokom. Maslo s cukrom vyšľahajte do peny a postupne premiešajte žĺtky. Múku premiešajte s kypriacim práškom a orechmi. Túto zmes striedavo s mliekom zapracujte do cesta. Potom vmiešajte zľahka sneh a nakoniec čučoriedky. Cestom naplňte pripravené košíčky a
pečte cca 20 minút.
Na krém:
- 250 g 33% smotany
- 170 g mascarpone
- 3 plátky želatíny (cca 5 g)
- 3 lyžice čučoriedkového sirupu
Želatínu pripravíte podľa návodu výrobcu, vytlačte celú vodu a dajte do hrnčeka s čučoriedkovým sirupom. Krátko zahrejte do úplného rozpustenia želatíny. Dajte bokom čiastočne vychladnúť. Vyšľahajte smotanu s mascarpone dotuha. Do krému zľahka zamiešajte želatínu so sirupom. Naplňte
zdobiace vrecko a pred zdobením dajte vychladnúť do chladničky.
Na čučoriedkový sirup:
- 50 ml vody
- 50 g krupicového cukru
- 50 g čučoriedok
Všetky ingrediencie priveďte v
rajnici do varu a nechajte 10 minút ľahko prevariť. Zmes
rozmixujte,
sceďte a v prípade potreby zredukujte na hustejšiu konzistenciu.