info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Cupcakes plné čučoriedok

Čučoriedkové cupcakes


Na cesto:

  • 170 g čučoriedok
  • 130 g krupicového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g zmäknutého masla
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 60 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • soľ
Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na muffiny vyložte papierovými cukrárskymi košíčkami. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky osoľte a vyšľahajte tuhý sneh. Dajte bokom. Maslo s cukrom vyšľahajte do peny a postupne premiešajte žĺtky. Múku premiešajte s kypriacim práškom a orechmi. Túto zmes striedavo s mliekom zapracujte do cesta.  Potom vmiešajte zľahka sneh a nakoniec čučoriedky. Cestom naplňte pripravené košíčky a pečte cca 20 minút.


Na krém:

  • 250 g 33% smotany
  • 170 g mascarpone
  • 3 plátky želatíny (cca 5 g)
  • 3 lyžice čučoriedkového sirupu 
Želatínu pripravíte podľa návodu výrobcu, vytlačte celú vodu a dajte do hrnčeka s čučoriedkovým sirupom. Krátko zahrejte do úplného rozpustenia želatíny. Dajte bokom čiastočne vychladnúť. Vyšľahajte smotanu s mascarpone dotuha. Do krému zľahka zamiešajte želatínu so sirupom. Naplňte zdobiace vrecko a pred zdobením dajte vychladnúť do chladničky.


 Na čučoriedkový sirup:

  • 50 ml vody
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g čučoriedok
Všetky ingrediencie priveďte v rajnici do varu a nechajte 10 minút ľahko prevariť. Zmes rozmixujte, sceďte a v prípade potreby zredukujte na hustejšiu konzistenciu.


S týmto receptom pomôžu: