Citrónovo-čučoriedková cheesecake zmrzlina
Budete potrebovať
• 120 g krémového syra (Philadelphia, Buko a pod.) izbovej teploty
• 120 g jogurtu
• 310 g cukru
• 500 ml smotany
• 250 ml mlieka
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 1 lyžica citrónovej šťavy
• 1 lyžička citrónovej kôry
• 1 a 1/2 hrnčeka čučoriedok
• 60 g cukru
• cca 200 g maslových sušienok
Čučoriedky a 60 g cukru zvarte a nechajte vychladnúť. Krémový syr a zvyšok cukru vyšľahajte dohladka, potom do zmesi zapracujte smotanu, jogurt, mlieko, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a kôru. Zmes prelejte do zmrzlinovača a podľa návodu pripravte zmrzlinu. Do väčšej misy, ktorá sa vojde do mrazničky, navrstvite zmrzlinu, čučoriedkovú zmes a na kúsky nalámané sušienky, nakoniec opäť zmrzlinu a posypte zvyškami sušienok a čučoriedok.
Najlepšie chutí v trdelníku
Pre milovníkov trendov a originálnych nápadov máme tip na servírovanie domácej zmrzliny v trdelníku, ktorý hravo zvládnete s
formou na tradičný Trdelník DELÍCIA. Stačí ho pozdĺžne rozpoliť a naplniť ako lodičku, alebo prekrojiť naprieč na niekoľko dielov, položiť na tanierik a použiť ako jedlú misku. Ako ľahko je vyrobiť si trdelník, pozrite sa na videu: