1 lyžička bezfosfátového kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžička kakaa
Postup:
Vajcia vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte rozpustené maslo, smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Farebné detaily: Zo zmesi odoberte lyžicu cesta a zafarbite ho lyžičkou kakaa.
Plnenie formy: Formu vymažte rozpusteným maslom alebo vystriekajte olejom do foriem na pečenie a umiestnite na rovnú podložku na pečenie. Cukrárskym vreckom naneste tenkú vrstvu zafarbeného cesta do jamiek (oči, nos, ušká a labky). Druhým vreckom naneste svetlé cesto zhruba do polovice výšky každej formičky (cesto sa pečením nadýcha). Doprostred tela medvedíkov dajte lyžičku kakaovej lieskovo orieškovej nátierky. Formu vložte do rúry predhriatej na 170 ° C a medvedíky pečte 30 minút.
NÁŠ TIP: Ako náplň môžete namiesto lieskovo orieškovej nátierky použiť kvalitnú nasekanú horkú čokoládu s nugátovou náplňou.