info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Domáci jablkový džem

ReceptyBez mäsa
12. 11. 2023
Domáci jablkový džem

Ako na domáci jablkový džem? Máte chuť na domácu jablkovú marmeládu? Je to ľahké, keď budete postupovať podľa nášho receptu.
 

Pripravte si:

  • 1,5 kg jabĺk
  • 500 g želírovacieho cukru 3:1
  • 1 menšiu škoricu
  • 2 ks badiánu
  • 3 ks klinčeka

Postup:

Ako vyrobiť domáci jablkový džem? Jablká aj so šupkou nakrájajte na kúsky  a položte na plech na pečenie. Pečte v predhriatej rúre  na 170 °C po dobu cca 20 minút  alebo do momentu zmäknutia.
Upečené jablká  rozmixujte dohladka. Zmes nalejte do hrnca, pridajte cukor, korenie a varte cca 10 minút do momentu zhustnutia.
Horúcim džemom naplňte pripravené poháre, zaskrutkujte ich, otočte dnom hore a nechajte vychladnúť.

 NÁŠ TIP: Jablká na džem môžete tiež olúpať, nie je to však potrebné, pretože šupka obsahuje prírodný pektín, ktorý slúži na zahustenie a správnu konzistenciu marmelády, džemu alebo rôsolov.     


Čo na prípravu džemu využijete: