Ako na domáci jablkový džem? Máte chuť na domácu jablkovú marmeládu? Je to ľahké, keď budete postupovať podľa nášho receptu.
Pripravte si:
- 1,5 kg jabĺk
- 500 g želírovacieho cukru 3:1
- 1 menšiu škoricu
- 2 ks badiánu
- 3 ks klinčeka
Postup:
Ako vyrobiť domáci jablkový džem? Jablká aj so šupkou nakrájajte na kúsky a položte na plech na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 170 °C po dobu cca 20 minút alebo do momentu zmäknutia.
Upečené jablká rozmixujte dohladka. Zmes nalejte do hrnca, pridajte cukor, korenie a varte cca 10 minút do momentu zhustnutia.
Horúcim džemom naplňte pripravené poháre, zaskrutkujte ich, otočte dnom hore a nechajte vychladnúť.
NÁŠ TIP: Jablká na džem môžete tiež olúpať, nie je to však potrebné, pretože šupka obsahuje prírodný pektín, ktorý slúži na zahustenie a správnu konzistenciu marmelády, džemu alebo rôsolov.