info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

ENCOCADO z kreviet

Ingrediencie:

300 ml kokosového mlieka

240 g olúpaných rajčín, prekrájaných (plechovka)

24 ks kreviet

20 ml rastlinného oleje

4 strúčiky cesnaku, nasekané

1 biela cibuľa jemne nasekaná

1 limetka – šťava

1 ks jarná cibuľka krájaná na kolieska

1 červená paprika krájaná na kocky

1 lyžička achiote pasty

Lístky čerstvého koriandru podľa chuti

Mletý rímsky kmín podľa chuti

Soľ, korenie

 

Postup:

  1. V mise zmiešajte polovicu cibule, polovicu cesnaku a limetkovú šťavu.
  2. Pridajte očistené krevety, premiešajte a vložte prikryté do chladničky na cca 1  hodinu.
  3. Zahrejte olej a pridajte zvyšok cibule, cesnaku, papriky, krátko orestujte, vsypte rajčiny a varte cca 5 minút. Prilejte kokosové mlieko, kmín, achiote pastu a varte ďalších cca 8 minút. Pridajte krevety a na nízkej teplote varte cca 10 minút. Dochuťte soľou a korením.
  4. Podávajte s ryžou alebo quinou a všetko posypte nasekaným koriandrom a jarnou cibuľkou.

 

Môže sa vám hodiť: