Ingrediencie:
- 4 väčšie jablká
- 3 lyžice tmavého rumu
- 2 vajcia
- 150 g polohrubej múky
- 115 g mletého cukru
- 8 lyžíc rozpusteného masla
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
Postup: Jablká pomocou
Lúpača a krájača na jablká HANDY nakrájajte na plátky, vložte do misy a zalejte rumom. Nechajte chvíľu nasiaknuť. Medzitým do peny ušľahajte vajcia s cukrom, za stáleho miešania prilejte vanilkový extrakt a rozpustené maslo. Na záver zapracujte múku s práškom do pečiva a štipku soli. Do vymastenej a vysypanej
formy nalejte cesto, naň navrstvite v rume naložené jablká, zľahka ich do cesta zatlačte a všetko polejte zvyškom alkoholu z misy. Pečte
50 – 60 minút na 180 °C.