Suroviny:
• 6 vajec
• 50 ml mlieka
• 100 g parmezánu
• 1 malá cibuľa
• 1 malá cuketa
• soľ a korenie
• muškátový oriešok
• 1 lyžica olivového oleja
• hrsť rukoly
Postup:
Rúru
zahrejte na 180 °C. V mise rozmiešajte vajce s mliekom, pridajte jemne nastrúhaný parmezán, osoľte,
okoreňte a pridajte štipku muškátového oriešku. Vzniknutú zmes dobre premiešajte. V
stredne veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejte lyžicu oleja, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Tu opekajte, pokiaľ nezosklovatie. Potom pridajte na drobné kocky nakrájanú cuketu, krátko opečte. Na rovnomerne rozprestretý základ v panvici nalejte vaječnú zmes, ktorú
nechajte zapekať na panvici asi 4 minúty. Panvicu presuňte do rozohriatej rúry a frittatu
nechajte dopiecť zhruba 5–6 minút pod horným ohrevom. Naservírované porcie dozdobte rukolou.
NÁŠ TIP: Do frittaty môžete pridať akúkoľvek inú prísadu. Napríklad papriku, paradajky, špenát, pór alebo obľúbený druh syra.