Pripravte si:
- 400 g špenátových listov
- 3 lyžice hrášku
- 275 g lístkového cesta
- 250 ml 33% smotany
- 120 g vegánskeho syra
- 6 vajec
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 2 lyžice kokosového oleja
- muškátový oriešok podľa chuti
- soľ a korenie
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte na kokosovom oleji. Pridajte špenát, osoľte, okoreňte, pridajte nastrúhaný muškátový oriešok a opäť krátko restujte, až sa špenát nezdusí. Odložte bokom. Lístkové cesto rozvaľkajte na veľkosť panvičky s miernym presahom cez okraje a vložte do panvice, ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Cesto naplňte zmesou hrášku a špenátu, posypte strúhaným syrom, zalejte vajíčkami rozšľahanými v smotane, osoľte a okoreňte. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu asi 30 minút alebo do momentu zozlatnutia cesta.
TIP: Pri použití zmrazených špenátových listov ich stlačením zbavte vody.