Budete potrebovať:
• 200 g cíceru
• 60 g tahini pasty
• 40 ml olivového oleja
• 20 ml citrónovej šťavy
• 2 červené opečené a očistené papriky
• cesnak podľa chuti
• údená paprika podľa chuti
• soľ
• kajenské korenie
Postup:
Cícer
namočte na 90 minút do studenej vody, potom sceďte a znovu prilejte čistú vodu (na 100 g cíceru odporúčame 2 hrnčeky vody). Varte v
tlakovom hrnci asi 20 minút, po uvarení nechajte ešte 10 minút odpočívať. Až potom paru vypustite, sceďte a vodu dajte bokom.
Tyčovým mixérom rozmixujte cícer, tahini, pečenú papriku, olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak a korenie. Hustotu ovplyvníte množstvom vody, ktorú ste si dali bokom.
TIP: Pokiaľ nemáte čas cícer namáčať, môžete ho variť len prepláchnutý. Čas nastavte na 35-40 minút. Naopak dlho namáčaný cícer (cez noc) bude stačiť variť 10-15 minút.