info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéJahňacie s omáčkou zo sušených sliviek a slivovice

Jahňacie s omáčkou zo sušených sliviek a slivovice

ReceptyMäsové
6. 4. 2024
Kastról s pokrievkou BORDEAUX

Overený recept na jahňacie, ktoré vonia po slivovici a rozplynie sa vám na jazyku.


Na 5 porcií budete potrebovať:

  • 900 g jahňacieho mäsa (napríklad stehno)
  • 200 g sušených sliviek
  • 200 ml slivovice
  • 1 l vody alebo vývaru
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 4 veľké cibule nakrájané na mesiačiky
  • 2 paličky cesnaku (cca 20 strúčikov)
  • 1 lyžička zmesi korenia (bazalka, rozmarín, tymian, oregano, prípadne provensálske korenie)
  • provensálske korenie – 1 lyžička, alebo podľa chuti
  • olej
  • soľ a korenie

Postup:

Na oleji sprudka opečte okorenené a osolené mäso nakrájané na kúsky. Pridajte cesnak, nakrájanú cibuľu, sušené slivky a ďalej opekajte. Zmiešajte 100 ml vody, med, slivovicu, korenie a vlejte k mäsu. Znížte teplotu a nechajte pár minút odvariť alkohol. Prilejte zvyšok vody, prikryte pokrievkou a vložte do rúry rozohriatej na 180 °C. Počas pečenia podľa potreby podlievajte ďalšou vodou, aby vzniklo dosť omáčky. Po upečení mäso vyberte a omáčku rozmixujte. Mäso vložte späť do omáčky. Podávajte s domácou zemiakovou knedľou.