Na 25-30 úlikov si pripravte:
- 120 g detských piškót
- 150 g práškového cukru
- 90 g zmäknutého masla
- 3 lyžice mlieka
- 30 g jahôd sušených mrazom
- práškový cukor na vysypanie formičky
Na náplň:
- 50 g zmäknutého masla
- 120 g jahodového džemu
- 3 lyžice pomarančovej šťavy
- 1/2 lyžičky pomarančovej kôry
- 25–30 piškót na dokončenie
Postup:
Najskôr si pripravte cesto. Detské piškóty
rozmixujte na prášok a zmiešajte s práškovým cukrom. Jahody sušené mrazom tiež rozmixujte na prášok a cez
jemné sitko preosejte k piškótam. Pridajte maslo, mlieko a v robote vypracujte hladké, vláčne a ľahko lepivé cesto. Odložte ho na 10 minút do chladničky.
Medzitým pripravte náplň. Maslo
vyšľahajte do peny, pridajte jahodový džem s pomarančovou šťavou a kôrou. Šľahajte ďalšie 2 minúty, aby sa ingrediencie dokonale spojili, vzniknutú náplň dajte bokom.
Začnite tvarovať úliky. Vložte cesto do cukrom
vysypanej formičky, vytvarujte jamku tvorítkom dutiniek, formičku otvorte, úlik vyberte a odložte
do stojanu. Náplň presuňte do
zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou a naplňte ním pripravené úliky, každý kus priklopte piškótou. Hotové úliky nechajte krátko stuhnúť v chladničke.
NÁŠ TIP: Namiesto piškót môžete úliky priklopiť lineckými kolieskami.