info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Jahodové včelie úliky

Jahodové včelie úliky


Na 25-30 úlikov si pripravte:

  • 120 g detských piškót
  • 150 g práškového cukru
  • 90 g zmäknutého masla
  • 3 lyžice mlieka
  • 30 g jahôd sušených mrazom
  • práškový cukor na vysypanie formičky

Na náplň:

  • 50 g zmäknutého masla
  • 120 g jahodového džemu
  • 3 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1/2 lyžičky pomarančovej kôry
  • 25–30 piškót na dokončenie

Postup:

Najskôr si pripravte cesto. Detské piškóty rozmixujte na prášok a zmiešajte s práškovým cukrom. Jahody sušené mrazom tiež rozmixujte na prášok a cez jemné sitko preosejte k piškótam. Pridajte maslo, mlieko a v robote vypracujte hladké, vláčne a ľahko lepivé cesto. Odložte ho na 10 minút do chladničky.

Medzitým pripravte náplň. Maslo vyšľahajte do peny, pridajte jahodový džem s pomarančovou šťavou a kôrou. Šľahajte ďalšie 2 minúty, aby sa ingrediencie dokonale spojili, vzniknutú náplň dajte bokom.

Začnite tvarovať úliky. Vložte cesto do cukrom vysypanej formičky, vytvarujte jamku tvorítkom dutiniek, formičku otvorte, úlik vyberte a odložte do stojanu. Náplň presuňte do zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou a naplňte ním pripravené úliky, každý kus priklopte piškótou. Hotové úliky nechajte krátko stuhnúť v chladničke.

NÁŠ TIP: Namiesto piškót môžete úliky priklopiť lineckými kolieskami.


Čo vám uľahčí prácu: