Pripravte si:
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 90 g kryštálového cukru
- 50 g masla + na vymazanie formy
- 25 g čerstvého droždia
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice kryštálového cukru na rozvar
Na jablčnú náplň:
- 450 g jabĺk
- 50 g masla
- 20 g vanilkového cukru
- 4 lyžice rumu
- 2 lyžičky mletej škorice
Postup:
Lyžicu cukru rozotrite s droždím a až sa roztečie, pridajte lyžicu múky a 2 lyžice mlieka. Riedky kvások nechajte 10 minút vzísť. Preosiatu múku, zvyšný cukor a soľ premiešajte, pridajte vajce rozmiešané vo vlažnom mlieku, vlejte kvások a povolené vlažné maslo. Všetko vypracujte do nelepivého cesta, ktoré nechajte
kysnúť cca 60 minút.
Cesto rozdeľte na 12 bochníkov, naplňte jablčnou zmesou, vložte do maslom vymastenej a múkou vysypanej
nádoby na pečenie a nechajte kysnúť ďalších cca 30 minút. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C po dobu cca 25 minút. Ešte teplé buchty potrite rozvarom z 2 lyžíc cukru a 2 lyžíc vody.