info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaJarné krupoto s medvedím cesnakom a žihľavou

Jarné krupoto s medvedím cesnakom a žihľavou

ReceptyBez mäsa
11. 5. 2023
Taniere LEGEND

Ingrediencie:

 
  • 500 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • 100 g krúp
  • 10 ml olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 šalotka krájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 dl bieleho suchého vína
  • šťava z 1 citróna
  • 1 lyžica mascarpone
  • Pesto:
  • 150 ml olivového oleja
  • 30 g parmazánu, pecorina a pod.
  • 30 g mladých žihľavových listov
  • 30 g listov medvedieho cesnaku
  • soľ, korenie

Na masle a olivovom oleji nechajte zosklovatieť šalotku, pridajte nasekaný cesnak a všetko premiešajte. Pridajte krúpy, restujte cca 1 minútu, prilejte víno, premiešajte a po chvíli prilejte vývar. Varte zľahka za občasného premiešania po dobu cca 30 minút (al dente). Krúpy absorvujú všetku tekutinu. Medzitým si pripravte pesto alebo podľa chuti pridajte už hotové. Očistené listy mladej žihľavy a medvedieho cesnaku vložte do mixéra. Pridajte syr, časť oleja a všetko rozmixujte nahrubo, prilejte zvyšný olej, osoľte, okoreňte a ešte raz krátko rozmixujte. Tak vznikne pesto. Ku krúpam pridajte pesto, mascarpone a dôkladne premiešajte. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením.

Čo by sa mohlo hodiť: