Na rožky:
- 200 g mletých vlašských orechov
- 400 g krupicového cukru
- 5 bielkov
- 70 g hladké múky
Nad parou vyšľahajte bielky s cukrom, po chvíľke pridajte mleté orechy a všetko šľahajte 15 minút. Odstavte z pary a opatrne, ale dôkladne zamiešajte múku. Zmes vložte do zdobiaceho vrecka s tryskou. Na plech položte šablónu, na ňu papier na pečenie a tvorte rožteky. Šablónu vyberte a sušte v rúre predhriatej na 130 ˚C.
Na krém:
- 2 maslá
- 1 karamelové Salko
- karamelová čokoláda na namáčanie
- drvené pistácie na posypanie
Najprv vyšľahajte maslo a postupne pridávajte Salko, dôkladne prešľahajte. Na upečené rožteky nastriekajte zdobiacim vreckom krém, dajte dôkladne vychladiť do chladničky a namáčajte v rozpustenej karamelovej čokoláde, ktorú je možné kúpiť v podobe kôstok. Posypte pistáciami.