info text

Karfiolová frittata

ReceptyBez mäsa
11. 3. 2025
Forma s vlnitým okrajom guľatá GUSTO ø 28 cm

Zloženie:

  • 1 stredne veľká hlava karfiolu
  • 250 ml smotany 33 %
  • 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
  • 125 g syra
  • 100 g syra s modrou plesňou
  • 50 g špenátových listov
  • 8 vajec
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
  • 1 polievková lyžica medovej horčice
  • 1 polievková lyžica oleja
  • soľ a korenie

Postup:

Karfiol očistite, rozdeľte na menšie kúsky a minútu povarte v osolenej vode. Sceďte.

Slaninu opečte na oleji do zlatista, potom pridajte špenátové listy a nechajte krátko zavädnúť. Sceďte.

V mise zmiešajte vajcia, smotanu, horčicu, korenie.

Pripravený karfiol vložte do formy na pečenie, pridajte slaninu so špenátom, posypte polovicou nastrúhaného syra s modrou plesňou a goudou a dajte na minútu zapiecť, vlejte vaječnú zmes, posypte zvyšným syrom a dajte piecť do rúry predhriatej na 170 °C po dobu cca 35 minút. Frittata musí mať pevnú konzistenciu po upečení. Na podávanie vyskúšajte bambusové špajdle s hrotom.
 

S prípravou pomôžu: