Ingrediencie
• 4 králičie stehná
• 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku
• 1 mrkva
• 1 petržlen
• 50 g anglickej slaniny
• 1 stonkového zeleru
• 3 bobkové listy
• 5 guľôčok korenia
• 5 guľôčok nového korenia
• čerstvý tymian podľa chuti
• olej
• 1 dl suchého bieleho vína
• hladká múka
• soľ a korenie
Na batátovú kašu
• 1 kg zemiakov
• 200 g batátov
• 250–300 ml mlieka
• 100 g masla
• soľ
Na zelerové rezance:
• 300 g zelerových julienne rezancov
• 0,5 l mlieka
• soľ
Postup
Stehná osoľte, okoreňte, obaľte v múke, opečte na oleji a dajte bokom. V
tlakovom hrnci na oleji orestujte dozlatista na kocky nakrájanú cibuľu, petržlen, mrkvu, zeler a slaninu. Prilejte víno, nechajte odpariť alkohol, pridajte vodu, korenie, tymian, mäso a varte 20 minút. Uvarené mäso vyberte a tekutinu zredukujte približne na polovicu. Korenie odstráňte a zeleninu s anglickou slaninou rozmixujte na konzistenciu omáčky. Králičie stehná opečte na panvici na oleji dozlatista so strúčikmi cesnaku a vetvičkou tymianu pre lepšiu chuť.
Príprava kaše a rezancov:
Zemiaky a batáty uvarte v šupke v osolenej vode. Ešte teplé ich olúpte,
prepasírujte cez sito, pridajte horúce mlieko, roztopené maslo a vyšľahajte do hladkej konzistencie Dochuťte soľou. Zelerové rezance varte v mlieku cca 4–5 minút, potom sceďte.