Kurča à la cacciatore je klasický taliansky recept, ktorý si obľúbili kuchári na celom svete. Jeho názov by sa dal preložiť ako „kurča na poľovnícky spôsob“. Hoci ingrediencie nie sú pevne dané a líšia sa kraj od kraja, základom je vždy šťavnaté kuracie mäso v hustej omáčke prevoňanej bylinkami.
Nachystajte si:
- 400 g drvených paradajok v plechovke
- 250 g celých šampiňónov
- 150 ml červeného vína
- 70 g paradajkového pretlaku
- 10 cherry paradajok
- 5 kuracích horných stehien bez kosti
- 2 cibule
- 1 lyžicu kapar
- 1 lyžicu zelených olív
- 1 lyžicu čiernych olív
- 1 lyžica nasekaného tymiánu
- olivový olej
- soľ a korenie
Postup:
Kuracie kúsky osoľte a okoreňte, potom opečte na oleji z oboch strán dozlatista. Dajte bokom.
Nahrubo nakrájanú cibuľu krátko opekajte na oleji, ktorý zostal po opekaní kurčaťa až kým ľahko nezozlatne. Viac oleja pridajte podľa potreby.
Vložte šampiňóny, mix cherry paradajok, nasekaný tymián, paradajkový pretlak a orestujte. Pridajte kapary, olivy a podlejte vínom, nechajte po dobu cca 5 minút odpariť alkohol. Pridajte drvené paradajky, ochuťte soľou a korením.
Opečené kura aj s vlastnou šťavou vložte do omáčky kožou nahor a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na dobu cca 20 minút.