Zmäknuté maslo, cukor, žĺtok, citrónovú kôru a soľ našľahajte pomocou metly na miesenie. Postupne vlejte citrónovú šťavu a za stáleho šľahania zapracujte. Pridajte preosiatu múku s kypriacim práškom a rýchlo vypracujte cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a vložte na hodinu do chladničky. Cesto vyvaľkajte do veľkosti formy na pečenie a formu ním vyložte. Okraje zarovnajte a dajte ju do chladničky. Zo zvyšného cesta vykrojte radlom alebo nožom pásiky pre mriežku a tiež ich vychlaďte. Očistenú rebarboru nakrájanú na kúsky o veľkosti zhruba 3 cm položte na plech a posypte cukrom. Nechajte 10 minút zmäknúť v rúru vyhriatej na 180 °C. Jahody nakrájajte na kúsky, premiešajte so zmäknutou rebarborou, škrobom a touto zmesou naplňte formu s cestom. Na povrchu koláča vytvorte mriežku pomocou vychladených pásikov, potrite rozšľahaným vajcom, medzi mriežku rozdeľte maslo a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu cca 35 minút. Po upečení posypte práškovým cukrom a nechajte cca 3 hodiny chladnúť.