info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyLinecký koláč s rebarborou a jahodami

Linecký koláč s rebarborou a jahodami

Linecký koláč s rebarborou a jahodami

Ingrediencie

  • 380 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 120 g práškového cukru  
  • 1 citrón
  • 1 väčší žĺtok
  • štipka soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Náplň

  • 500 g rebarbory
  • 200 g jahôd
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 vajce
  • 30 g masla
  • práškový cukor na posypanie

Zmäknuté maslo, cukor, žĺtok, citrónovú kôru a soľ našľahajte pomocou metly na miesenie. Postupne vlejte citrónovú šťavu a za stáleho šľahania zapracujte. Pridajte preosiatu múku s kypriacim práškom a rýchlo vypracujte cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a vložte na hodinu do chladničky. Cesto vyvaľkajte do veľkosti formy na pečenie a formu ním vyložte. Okraje zarovnajte a dajte ju do chladničky. Zo zvyšného cesta vykrojte radlom alebo nožom pásiky pre mriežku a tiež ich vychlaďte. Očistenú rebarboru nakrájanú na kúsky o veľkosti zhruba 3 cm položte na plech a posypte cukrom. Nechajte 10 minút zmäknúť v rúru vyhriatej na 180 °C. Jahody nakrájajte na kúsky, premiešajte so zmäknutou rebarborou, škrobom a touto zmesou naplňte formu s cestom. Na povrchu koláča vytvorte mriežku pomocou vychladených pásikov, potrite rozšľahaným vajcom, medzi mriežku rozdeľte maslo a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu cca 35 minút. Po upečení posypte práškovým cukrom a nechajte cca 3 hodiny chladnúť.

Budú sa vám hodiť: