Je tu jeseň a s ňou chladné a často nevľúdne dni. Zahrejte (a rozveseľte) sa tradičným maďarským receptom:
Budete potrebovať:
• 1200 g hovädzieho zadného mäsa
• 400 g paradajok v plechovke
• 300 ml suchého bieleho vína
• 140 g paradajkového pretlaku
• 60 g sadla
• 3 strúčiky cesnaku
• 1 veľká cibuľa
• soľ, korenie, chilli podľa chuti
Postup:
Cibuľu orestujte na tuku dozlatista, pridajte na rezančeky nakrájané, osolené a okorenené mäso, ktoré dôkladne opečte zo všetkých strán. Prilejte víno a duste pri nízkej teplote do polomäkka. Primiešajte pretlak, paradajky, cesnak a duste domäkka. Pokrm má mať hustú omáčku, ktorú docielite odvarením tekutiny. Do pravého tokáňa papriky nepatria, ale bežne sa ochucuje čili papričkou.
Prídu vám vhod: