Pripravte si:
- 600 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 200 g teplého medu
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 lyžička jedlej sódy alebo 1/2 vrecka kypriaceho prášku do pečiva
- 120 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 2 lyžičky perníkového korenia
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešajte a vypracujte tuhé cesto, zabaľte ho do
potravinárskej fólie a nechajte 24 hodín odpočinúť v chladničke. Rúru predhrejte na 160 ˚C. Odpočinuté cesto vyvaľkajte a
vykrajujte obľúbené tvary. Pečte na papieri na pečenie dozlatista, cca 12 minút.
Ešte teplé perníčky
potrite rozšľahaným vajcom.
Najlepšie vybavenie na perníčky: