Ingrediencie:
- 150 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 100 g rozpusteného masla izbovej teploty + na vymazanie 150 ml smotany na varenie
- 10 lyžičiek kvalitnej kakaovej lieskovo orieškovej plnky s vyšším podielom orechov
- 2 vajcia
- 16 g vanilkového cukru (2 balenia)
- 1 lyžička bezfosfátového kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička kakaa
Vajcia vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte rozpustené maslo, smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Farebné detaily: Zo zmesi odoberte lyžicu cesta a zafarbite ho lyžičkou kakaa.
Plnenie formy: Formu vymažte rozpusteným maslom alebo vystriekajte olejom do foriem na pečenie a umiestnite na rovnú podložku na pečenie. Cukrárskym vreckom naneste tenkú vrstvu zafarbeného cesta do jamiek (oči, nos, ušká a labky). Druhým vreckom naneste svetlé cesto zhruba do polovice výšky každej formičky (cesto pečením nakysne).
Do stredu tela medvedíkov dajte lyžičku kakaovej lieskovo orieškovej plnky. Formu vložte do rúry predhriatej na 170 °C a medvedíkmi pečte 30 minút.