Na korpus:
- 100 g krupicového cukru
- 2 bielky
Šľahajte aspoň 10 minút, pokiaľ sa nezačnú tvoriť špičky. Zmes vložte do zdobiaceho vrecka s tryskou. Na plech položte šablónu, na ňu papier na pečenie a tvorte korpusy. Šablónu vyberte a korpusy sušte v rúre predhriatej na 90 ˚C cca 2 hodiny.
Na krém:
- 1 40% smotana na šľahanie
- 1 tvaroh
Vyšľahajte smotanu a zašľahajte do nej tvaroh. Krém naneste zdobiacim vreckom na upečené korpusy.
Na citrónovú polevu - lemon curd:
- 330 g krupicového cukru
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 1 žĺtok
- kôra a šťava z 2 citrónov
Do misky vloženej do parného kúpeľa dajte maslo, cukor a kôru aj šťavu z dobre umytých citrónov. Miešajte pokiaľ sa všetko nerozpustí. V inej miske rozšľahajte vajce a žĺtok. Maslo s cukrom a citrónom odoberte z parného kúpeľa a rýchlo do neho zašľahajte vaječnú zmes. Dajte nad paru a poctivo miešajte 8 až 10 minút, pokiaľ nezačne zmes hustnúť. Potom odstavte a ešte krátko miešajte. Naplňte do pohárov a uložte do chladničky.
Lemon curd lyžičkou nanášajte na krémom ozdobené Pavlovky.