info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Mrkvová torta

Mrkvová torta Tescoma

Mrkva, nekorunovaná kráľovná koreňovej zeleniny, vie zažiariť aj v múčnikoch. Upečte si napríklad toľko obľúbenú šťavnatú mrkvovú tortu.

Budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 400 g trstinového cukru
  • 2 lyžičky medu
  • 400 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 350 ml oleja
  • 330 g nastrúhanej a vylisovanej mrkvy
  • 120 g nasekaných orechov + na dekorovanie

Na krém:

  • 200 ml 40% smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone 
  • 2 vanilkové cukry 

Postup:

Vyšľahajte dôkladne vajcia s cukrom a medom. Pridajte suché prísady a nakoniec prisypte mrkvu a orechy. Starostlivo premiešanú hmotu nalejte do rozkladacej tortovej formy DELÍCIA s priemerom 26 cm a pečte pri teplote 150 °C zhruba 1 hodinu – prepečenie kontrolujte špajľou.

Vyšľahajte smotanu s cukrom, pridajte mascarpone a premiešajte, aby sa hmota spojila. Korpus rozkrojte na 3 pláty, potrite ich krémom a vrstvite ich na seba. Krém rozotrite roztieracou lopatkou aj po obvode a v hornej časti, ktorú dekorujte podľa fantázie.


Čo využijete: