info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Mrkvový tatarák

Mrkvový tatarák

Tak ako si môžete pripraviť zeleninový burger, existujú aj zeleninové verzie „tataráku“. Vyskúšajte recept, v ktorom mäso šikovne nahradíte mrkvou.


Budete potrebovať:

  • 300 g olúpanej mrkvy
  • 150 g creme fraiche
  • 30 g mandľovej pasty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžičky nakladaného zeleného korenia
  • 2 lyžičky nasekaných kapar
  • 1 lyžica nasekaného kôpru
  • 1 jarná cibuľka
  • kajenské korenie podľa chuti a soľ


Postup:

Mrkvu nakrájajte na kocky pomocou krájača kociek HANDY, krátko povarte vo vývare (pozor, nerozvariť), sceďte a nechajte vychladnúť. Dajte ju do misky, pridajte mandľovú pastu, nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, nasekané kapary, kajenské korenie, soľ a všetko dôkladne zamiešajte. Podávajte s creme fraiche zmiešaným s nasekaným zeleným korením a čerstvým kôprom. Dozdobte plátky pečenej mrkvy a servírujte s opečenou bagetou.


Na prípravu receptu sa hodia: