Tak ako si môžete pripraviť zeleninový burger, existujú aj zeleninové verzie „tataráku“. Vyskúšajte recept, v ktorom mäso šikovne nahradíte mrkvou.
Budete potrebovať:
- 300 g olúpanej mrkvy
- 150 g creme fraiche
- 30 g mandľovej pasty
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžičky nakladaného zeleného korenia
- 2 lyžičky nasekaných kapar
- 1 lyžica nasekaného kôpru
- 1 jarná cibuľka
- kajenské korenie podľa chuti a soľ
Postup:
Mrkvu nakrájajte na kocky pomocou krájača kociek HANDY, krátko povarte vo vývare (pozor, nerozvariť), sceďte a nechajte vychladnúť. Dajte ju do misky, pridajte mandľovú pastu, nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, nasekané kapary, kajenské korenie, soľ a všetko dôkladne zamiešajte. Podávajte s creme fraiche zmiešaným s nasekaným zeleným korením a čerstvým kôprom. Dozdobte plátky pečenej mrkvy a servírujte s opečenou bagetou.
Na prípravu receptu sa hodia: