• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Pad thai

ReceptyMäsové
21. 6. 2024
Pad Thai Tescoma


Ingrediencie:

Omáčka

  • 33 ml tmavej sójovej omáčky       
  • 200 ml sójovej omáčky Kikkoman
  • 15 ml dochucovadla Knór                                          
  • 33 ml ustricovej  omáčky
  • 0,5 l vody                                         
  • 55 ml omáčky Tamarind                             
  • 200 g krupicového cukru                                                          
  • 70 g mrkvy                                      
  • 50 g ananásu                                                 

Základ do panvice

  • 500 g plochých ryžových rezancov    
  • 1 vajce
  • 400 g pekinskej kapusty
  • 150 g mrkvy
  • 150 g póru

Servírovanie

  • pražené arašidy
  • smažená cibuľka
  • mungo klíčky
  • citrón
Najprv si pripravte rezance, namočte ich v hrnci na 30-40 minút a odložte bokom. Ďalej pripravte základ na omáčku. Ananás a mrkvu uvarte vo vode do zmäknutia, väčšinu vody vylejte, obsah rozmixujte najemno, hotovú zmes odložte nabok. V inom kastróly zmiešajte všetky tekuté ingrediencie s cukrom a vodou, uveďte ju do varu a krátko povarte. Pridajte rozmixovaný ananás s mrkvou a omáčka je hotová. Ďalej rozpáľte wok panvicu, rozbite do nej jedno vajce, pridajte rezance, pekinskú kapustu, mrkvu a pór. Po krátkom restovaní vlejte hotovú omáčku, dobre premiešajte. Servírujte do väčších hlbokých misiek, rezance dozdobte praženými arašidmi, smaženou cibuľkou, mungo klíčkami a citrónom. Uvedené množstvo zodpovedá 4 porciám.


Čo sa vám bude hodiť: