Ingrediencie:
Omáčka
- 33 ml tmavej sójovej omáčky
- 200 ml sójovej omáčky Kikkoman
- 15 ml dochucovadla Knór
- 33 ml ustricovej omáčky
- 0,5 l vody
- 55 ml omáčky Tamarind
- 200 g krupicového cukru
- 70 g mrkvy
- 50 g ananásu
Základ do panvice
- 500 g plochých ryžových rezancov
- 1 vajce
- 400 g pekinskej kapusty
- 150 g mrkvy
- 150 g póru
Servírovanie
- pražené arašidy
- smažená cibuľka
- mungo klíčky
- citrón
Najprv si pripravte rezance, namočte ich v hrnci na
30-40 minút a odložte bokom. Ďalej pripravte základ na omáčku. Ananás a mrkvu uvarte vo vode do zmäknutia, väčšinu vody vylejte, obsah
rozmixujte najemno, hotovú zmes odložte nabok. V inom kastróly zmiešajte všetky tekuté ingrediencie s cukrom a vodou, uveďte ju do varu a krátko povarte. Pridajte rozmixovaný ananás s mrkvou a omáčka je hotová. Ďalej rozpáľte
wok panvicu, rozbite do nej jedno vajce, pridajte rezance, pekinskú kapustu, mrkvu a pór. Po krátkom restovaní vlejte hotovú omáčku, dobre premiešajte. Servírujte do väčších hlbokých misiek, rezance dozdobte praženými arašidmi, smaženou cibuľkou, mungo klíčkami a citrónom. Uvedené množstvo zodpovedá
4 porciám.