info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyPečieme a zdobíme veľkonočného barančeka

Pečieme a zdobíme veľkonočného barančeka

Chcete tento rok upiecť naozaj dokonalého veľkonočného barančeka? Stačí mať odolnú keramickú formu so starostlivo tvarovanými detailmi – vďaka nim bude váš vlastnoručne upečený baranček vyzerať ako skutočný.

Forma na barančeka s perfektnými tvarmi

Prečo by vám doma táto jedinečná forma nemala chýbať? Vyniká totiž filigránsky prepracovaným vnútorným dekorom, ktorý zaručuje, že výsledný múčnik bude mať vždy krásne tvarovanú hlavu s rohmi a vierohodne stvárnené ovčie rúno. Tvary barančeka vďaka tomu budú dobre rozoznateľné aj v prípade, že sa ho rozhodnete poliať polevou.
Keramická forma baranček DELÍCIA

Keramická forma, ktorá vydrží generácie

Formu dodávame v obale z kvalitnej silnej lepenky, v ktorej ju môžete bezpečne skladovať veľa rokov. Potom vo vašej rodine zostane po stáročia a vaši potomkovia si ju budú odovzdávať z generácie na generáciu ako rodinné striebro. Pretože je forma navyše pekná aj zvonku, môžete ju využívať po celý rok ako rustikálnu dekoráciu vašej kuchyne a nájsť jej dôstojné miesto napríklad na poličke vedľa tanierov po babičke.

Formu môžete umývať v umývačke riadu a nižšie uvedený pôvodný a overený recept je súčasťou balenia.
Keramická forma baranček DELÍCIA

Recept na veľkonočného barančeka

Ingrediencie:

  • 200 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • lyžica citrónovej šťavy
  • strúhaná kôra z 1 citróna
  • sneh zo 4 bielkov
  • 240 g polohrubej muky

Postup:

Z krupicového cukru, vajec, žĺtkov, vanilkového cukru, citrónovej šťavy a strúhanej kôry z 1 citróna pripravte penu, do ktorej postupne vmiešajte bielkový sneh a polohrubú múku.

Formu vystriekajte olejom do foriem na pečenie DELÍCIA  alebo dôkladne vymažte pokrmovým tukom a vysypte polohrubou múkou.

Cesto prelejte do formy a v rúre predhriatej na 180 °C pečte cca 45 minút.

Hotového barančeka preneste vo forme na vhodnej podložke, otočte hore dnom a vyklopte.

Dobrý tip: Pokiaľ barančeka nie je možné po upečení vyklopiť, prikryte formu vlhkou utierkou a po cca 10 minútach formu z barančeka zodvihnite.

Bude sa vám hodiť: