info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Perníkové úliky


Blysnite sa voňavými perníkovými úlikmi. Upútajú pozornosť, skvele chutia a majú jednu veľkú výhodu: sú recyklované. Na cesto totiž použijete nepodarené alebo polámané vianočné perníky.
Formička na včelie úliky DELÍCIA


Recept na približne 35 úlikov

Na úliky:

  • 230 g upečeného perníka + na posypanie
  • 160 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 3 lyžice rumu
  • 2 lyžice perníkového korenia
Perník s cukrom rozmixujte najemno, pridajte zmäknuté maslo, rum a korenie. Vypracované cesto dajte na 1 hodinu odstáť do chladničky. Formičku vysypte cukrom a tvorte úliky, odkladajte do stojančeka a dajte vychladnúť.


Na čerešňovú ganache:

  • 150 g bielej čokolády
  • 125 g marmelády z čiernej čerešne + na potretie
Pripravte si vopred ganache: marmeládu priveďte k varu, dajte bokom a vložte do nej čokoládu. Miešajte do úplného rozpustenia čokolády a prepojenia s marmeládou. Prikryte fóliou a dajte vychladnúť do chladničky do druhého dňa. Vychladnutú ganache rozmixujte tyčovým mixérom. Pomocou cukrárskeho vrecka naplňte úliky a uzavrite kolieskom z lineckého alebo perníkového cesta. Maslovačkou potrite úliky zľahka rozmixovanou marmeládou a posypte strúhaným perníkom.


Čo využijete: