Recept na približne 35 úlikov
Na úliky:
- 230 g upečeného perníka + na posypanie
- 160 g práškového cukru
- 60 g masla
- 3 lyžice rumu
- 2 lyžice perníkového korenia
Perník s cukrom rozmixujte najemno, pridajte zmäknuté maslo, rum a korenie. Vypracované cesto dajte na 1 hodinu odstáť do chladničky.
Formičku vysypte cukrom a tvorte úliky, odkladajte do
stojančeka a dajte vychladnúť.
Na čerešňovú ganache:
- 150 g bielej čokolády
- 125 g marmelády z čiernej čerešne + na potretie
Pripravte si vopred ganache: marmeládu priveďte k varu, dajte bokom a vložte do nej čokoládu. Miešajte do úplného rozpustenia čokolády a prepojenia s marmeládou. Prikryte fóliou a dajte vychladnúť do chladničky do druhého dňa. Vychladnutú ganache rozmixujte tyčovým mixérom. Pomocou cukrárskeho vrecka naplňte úliky a uzavrite kolieskom z lineckého alebo perníkového cesta.
Maslovačkou potrite úliky zľahka rozmixovanou marmeládou a posypte strúhaným perníkom.