info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaPesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

ReceptyBez mäsa
13. 5. 2023
Pesto z medvedieho cesnaku

• 150 g listov medvedieho cesnaku
• 50 g strúhaného parmezánu, pecorina apod.
• nastrúhanú kôru z polovice citróna
• 50 g orechov (vlašské, píniové, mandle, kešu, pistácie) alebo slnečnicových semienok
• 150 ml olivového oleja
• 1/2 lyžičky soli


Orechy nasucho opražte na panvici a nechajte vychladnúť. Listy cesnaku umyte, osušte a rozmixujte spolu s orechmi, soľou, citrónovou kôrou a syrom. Prilejte olivový olej a rozmixujte znova na požadovanú konzistenciu. Hotové pesto naplňte do pohárov a zakonzervujete lyžičkou oleja. V uzatvorenom pohári vydrží v chladničke asi týždeň. Vo vhodnej dóze ho však môžete v mrazničke skladovať aj niekoľko mesiacov.

PRÍDE VÁM VHOD: