info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Pistáciové úliky


Blysknite sa zelenými úlikmi. Upútajú pozornosť, skvelo chutnajú a majú jednu veľkú výhodu: sú recyklované. Na cesto totiž použijete nepodarené alebo polámané linecké cukrovinky.
Pistáciové včelie úliky
Recept na približne 35 úlikov


Na úliky:

  • 270 g lineckých cukroviniek
  • 100 g práškového cukru + na vysypanie formičiek
  • 70 g zmäknutého masla
  • 50 g hotovej pistáciovej pasty
  • 40 g rozdrvených pistácií
  • 1 lyžica mlieka

Na náplň:

  • 75 g masla
  • 75 g práškového cukru
  • 2 lyžice vaječného likéru
  • 1 lyžica pistáciovej pasty + na potrenie úlikov
  • drvené pistácie na posypanie úlikov
Linecké s cukrom rozmixujte do jemnej konzistencie, pridajte zmäknuté maslo,  pistáciovú pastu, mlieko a pistácie rozdrvené v mažiari. Vypracujte cesto a dajte na 1 hodinu do chladničky  odpočinúť. Tvorte úliky pomocou formičky vysypanej práškovým cukrom,  odkladajte do stojančeka a dajte vychladiť. Všetky suroviny na náplň zmiešajte a vypracujte na hladký krém. Pomocou cukrárskeho vrecka naplňte úliky a uzatvorte lineckým kolieskom. Dajte vychladiť. Úliky potrite pistáciovou pastou a posypte drvenými pistáciami.


Čo využijete: