Postup:
V menšej
rajnici zahrejte mlieko a pridajte cukor, aby sa rozpustil. Mlieko nesmie vrieť preto ho včas odstavte, primiešajte maslo a až sa rozpustí, aj mletý kardamóm.
V mise zmiešajte preosiatu múku, soľ a sušené droždie. Vychladnutú mliečnu zmes nalejte do múky a pridajte vajce.
Vypracujte hladké cesto. Premiestnite do
misy s ohrievačom vymazanej olejom a nechajte kysnúť do zdvihnutia veka (asi 30 minút). Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Medzičasom si
pripravte náplň poctivým zmiešaním všetkých ingrediencií.
Na poprášenú
dosku vyklopte cesto zbavené bublín, vytvarujte bochník a
rozdeľte ho na 4 rovnaké diely. Každý
rozvaľkajte na kruh, preneste na plech s papierom na pečenie a pomocou
radla z neho vykrojte kruhový plát. Postupne
stierkou natierajte prvý až tretí plát náplňou, poukladajte na seba a nakoniec priklopte štvrtým, nepotreným plátom. Do stredu postavte pohár a
radlom rozkrájajte cesto najskôr na 4 diely tie na polovicu a ešte na polovicu, až vznikne 16 rovnakých dielov.
Zapletanie: vždy dva susedné diely nadvihnite a zatočte ich smerom k sebe, konce spojte a okraje stlačte. Upletenú vločku zakryte a nechajte 20 minút vykysnúť. Upečte v rúre vyhriatej na 180 ˚C dozlatista. Po upečení potrite rozpusteným maslom.