info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéPliecko z daniela so šípkovou omáčkou

Pliecko z daniela so šípkovou omáčkou

ReceptyMäsové
14. 7. 2024
Pripravte si zverinové hody doma! Uvarte fantastické pliecko z daniela so šípkovou omáčkou podľa nášho receptu.


Ingrediencie na 4 porcie:

 
  • 1 kg pliecka z daniela
  • 150 g šípkovej marmelády
  • 200 ml červeného vína
  • 150 g mrkvy
  • 150 g petržlenu
  • 150 g zeleru
  • 2 cibule
  • 1 lyžica cukru
  • 3 lyžice červeného vínneho octu
  • 9 lyžíc rozpustenej masti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ, korenie
  • borievka, bobkový list, nové korenie
 Mäso osoľte, okoreňte a opečte na panvici s 3 lyžicami masti. Odložte bokom. Ďalšie 3 lyžice masti rozpáľte v hrnci a dozlatista na nej orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu. Pridajte cukor, ktorý nechajte skaramelizovať, pridajte ocot a počkajte, kým sa odparí. Primiešajte šípkovú marmeládu a korenie. Vložte opečené mäso, podlejte vínom a vodou tak, aby bolo ponorené. Varte približne 60 minút domäkka, potom mäso vyberte a dajte bokom. Zo zvyšnej tretiny masti a múky pripravte zápražku, vmiešajte do omáčky a nechajte povariť asi 15 minút. Potom všetko prepasírujte cez jemné sitko. Dochuťte soľou a korením. Mäso podávajte krájané na plátky s karlovarskou knedľou.


Budú sa vám hodiť: