Pripravte si zverinové hody doma! Uvarte fantastické pliecko z daniela so šípkovou omáčkou podľa nášho receptu.
Ingrediencie na 4 porcie:
- 1 kg pliecka z daniela
- 150 g šípkovej marmelády
- 200 ml červeného vína
- 150 g mrkvy
- 150 g petržlenu
- 150 g zeleru
- 2 cibule
- 1 lyžica cukru
- 3 lyžice červeného vínneho octu
- 9 lyžíc rozpustenej masti
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ, korenie
- borievka, bobkový list, nové korenie
Mäso osoľte, okoreňte a opečte na
panvici s 3 lyžicami masti. Odložte bokom. Ďalšie 3 lyžice masti rozpáľte v hrnci a dozlatista na nej orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu. Pridajte cukor, ktorý nechajte skaramelizovať, pridajte ocot a počkajte, kým sa odparí. Primiešajte šípkovú marmeládu a korenie. Vložte opečené mäso, podlejte vínom a vodou tak, aby bolo ponorené.
Varte približne 60 minút domäkka, potom mäso vyberte a dajte bokom. Zo zvyšnej tretiny masti a múky pripravte zápražku, vmiešajte do omáčky a nechajte povariť asi
15 minút. Potom všetko prepasírujte cez
jemné sitko. Dochuťte soľou a korením. Mäso podávajte krájané na plátky s karlovarskou knedľou.