info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaPlnená zemiaková kaša podľa Marie Baťovej

Plnená zemiaková kaša podľa Marie Baťovej

ReceptyBez mäsa
20. 3. 2025
Zaečená kaša s hríbikovou omáčkou využíva miestne dostupné suroviny. Bezmäsité jedlo sme pripravili podľa doteraz nepublikovaného receptu Marie Baťovej.
Zapekacie misy GUSTO

Budete potrebovať:

  • • 2 kg zemiakov
  • 600 g hríbov
  • 300 ml mlieka
  • 30 g + 50 g masla + na vymastenie formy 
  • 2 cibule 
  • muškátový oriešok podľa chuti
  • zelená petržlen na posypanie
  • soľ a korenie

Ako na to:

Hríby nasekajte na malé kúsky a spolu s cibuľou nakrájanou nadrobno orestujte na masle do suchšej konzistencie.
Uvarené zemiaky prepasírujte a premiešajte s horúcim mliekom a maslom. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Zapekaciu misu vytrite maslom a 3/4 kaše rozotrite do misy, navrch dajte hríbovú zmes. Zostávajúcu kašu vložte do zdobiaceho vrecka a naneste v tvare mriežky. Zapečte do momentu zozlatnutia. Na záver posypte sekanou petržlenovou vňaťou.

Bude sa vám hodiť: