Polievka so sušenými paradajkami ponúka intenzívnu chuť a vôňu stredomoria. Kombinácia sušených paradajok, aromatických byliniek a jemnej textúry vytvára lahodný a rýchly pokrm, ideálny pre každodenný obed či večeru plnú chutí a farieb.
Ingrediencie:
• 700 g zrelých nakrájaných paradajok • 400 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru • 30 ml olivového oleja • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno • 1 mrkva nakrájaná nadrobno • 1 väčší nakrájaný zemiak • 1 lyžička paradajkového pyré • 1 stonka čerstvého tymianu • 1 stonka čerstvého oregana • 2 bobkové listy • 1 lyžica sušených paradajok • 1 lyžička kryštálového cukru • cesnak podľa chuti • soľ, korenie • bazalkové listy na dekoráciu
Postup:
Na rozohriatom oleji restujte cibuľu s cukrom. Pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky, cesnak a restujte ďalších zhruba 10 minút pri miernej teplote tak, aby zelenina nezhnedla. Vložte paradajky, paradajkové pyré, bylinky, všetko zalejte vývarom a varte do zmäknutia cca 20 minút. Uvarenú polievku rozmixujte a dochuťte soľou a korením.
NÁŠ TIP: Polievku podávajte s kúskami sušených paradajok a s krutónmi, pokvapkajte olivovým olejom a posypte bazalkovými lístkami.